Előfizetői tartalom

Egy, csak egy alap maradt talpon e vidéken? Megindult a tőkekivonás

Portfolio
Egy 227 millió dolláros tőkebeáramlás mentette meg a múlt héten az EMEA (Európa, Közel-Kelet és Afrika fejlődő piacai) régió teljes tőkeáramlását a negatívba fordulástól. Az összeg a JP Morgan kelet-európai alapjába érkezett. Az Emerging Market Portfolio írása szerint a kelet-európai szinten jelentős tőke feltételezhetően egy új megbízáshoz köthető.

Az EMEA régió idei összesített tőkebeáramlása 3.65 mrd USD-t ért el. Figyelemre méltó, hogy az említett tőkemozgáson kívül a fejlődő piacok összes régiója kisebb tőkekivonást szenvedett el, melyek közül az egyedi leglátványosabb talán az indiai piac volt, ahonnan 22 m USD távozott. A Globális Fejlődő Részvényalapok összességében 167.2 m USD friss nettó tőkét...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés