Előfizetői tartalom

Rekordangyságú pénz a feltörekvő piaci alapokban

Portfolio
1.01 mrd USD friss tőke áramlott a július 20-val záródó héten a feltörekvő piaci részvényalapokba, mely március óta a legjelentősebb heti tőkebeáramlás - állapítja meg az emergingportoflio.com. Ezzel az év eleje óta 5.8 mrd tőke érkezett ebbe az alaptípusba, mely lényegesen magasabb a tavalyi hasonló időszakra számított 361 milliónál. A feltörekvő térségekben tapasztalható tőkepiaci rally nagymértékben a magas likviditásnak köszönhető.

Az idei évben a feltörekvő piaci benchmark index 9.4%-kal emlekedett, 2004-ben ugyanebben az időszakban nem volt eszköz-felértékelődés. A magas likviditás meghatározó az árfolyamnövekmények mögött. A nyugdíjalapok és egyéb intézményi befektetők jelentős része is úgy véli, hogy a feltörekvő piacok felé kell fordulnia, ha az általuk támasztott hozamelvárásokat teljesíteni...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés