Előfizetői tartalom

Kötvényalapok: akár 20% hozam egy év alatt

Portfolio
Közel harmadával bővült a kötvényalapok által kezel vagyon az idei év első felében. Jelentősebb növekedés az elsősorban rövidebb lejáratú állampapírokba fektető ún. rövid kötvényalapoknál volt. A kötvényalapok népszerűségének oka nem kis mértékben az utóbbi hónapokban lejzajlott erőteljes hozamcsökkenés és ennek következtében elérhető jó teljesítmény volt. A hazai hozamesés az infláció kedvező lefutásán túl a külső kamatkörnyezet csökkenésével is szoros kapcsolatban volt. Számításaink szerint az elmúlt 3 hónapban azok jártak a legjobban, akik elsősorban külföldi alapok jegyeit vásárolták. Ezek közül is kiemelkedett a dollárban denominált alapok hozama, ugyanis a dollár erősödése az euróval és a forinttal szemben jelentősen megdobta a teljesítményt.

Hogyan teljesítettek az alapok?. Számításaink szerint a forint állampapírokba befektető ún. hosszú kötvényalapok hozama az utolsó negyedévben 1.8 és 4.4% között alakult. Ezeket a hozamokat évesítve 7 és 17.7% közötti értékeket kapunk. Ha a jól hozó alapok hozamát összehasonlítjuk a hasonló időszakra lekötött betétek ígért hozamával egyértelmű, hogy a befektetési...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés