Előfizetői tartalom

Mibe fektetnek a nyugdíjpénztárak? (korr.: nem csökkent a taglétszám és a vagyon)

Portfolio
A hazai intézményi befektetők között igen jelentősnek tekinthetőek a nyugdíjpénztárak, melyek összesített részvény vagyona a teljes eszközértéken belül tovább csökkent az idei év első negyedévében. Alábbi írásunkban bemutatjuk, hogy hogyan változott az önkéntes- illetve a magán-nyugdíjpénztárak eszközállományának összetétele az elmúlt években, s e tekintetben párhuzamot vonunk a lengyel nyugdíjpénztárakkal is.

Mekkorák a nyugdíjpénztárak?. A tavalyi évben kiemelkedő vagyon növekedést értek el a nyugdíjpénztárak hazánkban: a magán-nyugdíjpénztárak összesített eszközállománya 42, míg az önkéntesek 22%-kal bővült, összesen első ízben haladva meg az 1,000 mrd Ft-ot. A PSZÁF adatai szerint azonban míg az idei év első negyedében a magán-nyugdíjpénztárak vagyona további...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés