Előfizetői tartalom

Több pénz az ingatlan- mint részvényalapokban

Portfolio
Áprilisban az elmúlt hónapokban tapasztalható gyors növekedés némileg lassult, de így is 4.6 %-kal nőtt a befektetési alapok összvagyona. A BAMOSZ tagok által kezelt befektetési alapok összvagyona április végén meghaladta az 1,424 milliárd forintot. A 62 milliárd forintos havi növekedésben a márciusinál hangsúlyosabb volt az alapok hozamnövekedése (a növekmény 30 %-a), de meghatározó volt az alapokba áramló több mint 42.5 milliárd forintnyi új befektetés.

Az összes vagyon mintegy 11 %-a van 17 ingatlanalapban. Az ingatlanalapok áprilisban 18.3 %-kal, közel 25 milliárd forinttal bővültek, és ezzel megelőzték a részvényalapokat. Az ingatlanalapokban kezelt vagyon meghaladta a 160 milliárd forintot. Az alapok a hónap során átlagosan 0.5 % körüli hozamot hoztak. Még az ingatlanalapoknál is gyorsabban nőttek a garantált alapok - április...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés