Előfizetői tartalom

Befektetési alapok egy bika piacon: mit vettek, és mit adtak a legnagyobbak a BÉT-en?

Portfolio
Az idei esztendő első felének végén a blue-chipek közül csak a Richterből tartottak többet a hazai részvény befektetési alapok, mint tavaly szilveszterkor. A portfóliókban a részvények aránya a nettó eszközértéken belül tovább csökkent, az OTP Alapkezelő dominanciája pedig tovább növekedett a piacon. Vizsgálatunk kizárólag a magyar részvényekre korlátozódik.

Enyhe növekedés a nettó eszközértékben. A magyar részvény alapok az idei év első félévének végén ismét közzétették jelentéseiket, melyekben természetesen helyet kaptak a részvény portfóliók is. Az általunk vizsgált 12 részvény alap a piac - nettó eszközérték alapján mért - 98.1%-át fedi le, így a felmérés szinte teljesnek mondható. Először nézzük...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés