Előfizetői tartalom

Befektetési alapok 3. negyedév: a részvényalapok teljesítettek a legjobban

Portfolio
Továbbra sem tudott érdemben növekedni a nyilvános befektetési alapok vagyona hazánkban. Az összesített nettó eszközérték a tavaly szeptember végi 1,000 mrd Ft feletti nagysággal szemben 800 mrd Ft körül stagnál. A harmadik negyedévben a kötvényalapoknál folytatódott a befektetési jegy visszaváltás, érdemi növekedés csak a pénzpiaci alapoknál volt. Legjobban a részvény alapok hoztak, a forint erősödése a nemzetközi alapok teljesítményét visszavetette. Az alapkezelők piaci sorrendjében jelentősebb változás nem volt.

Tovább nőnek a pénzpiaci alapok, közel feleződés a kötvényalapoknál. A tavalyi év végén és az idei év első heteiben tapasztalható vagyonvesztés után továbbra is inkább csak stagnál a befektetési alapokban tartott megtakarítások mértéke. A jelentős kamatemelések, illetve az állampapírpiacon tapasztalt hozamemelkedés következtében a kötvényalapok jegyeit tartó befektetőket...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés