Előfizetői tartalom

ING bizalomvesztés 5 mrd USD tőkekivonással

Portfolio
Három hete számoltunk be róla, hogy a világ alapkezelő piacának egyik meghatározó szereplője, a Janus jelentős problémákkal küzd. Az ügyfelek folyamatos tőkekivonásának köszönhetően a kezelt vagyon három év alatt 300 mrd USD-ről 150 mrd USD-re csökkent. A Janus, mint tőzsdén jegyzett alapkezelő tájékoztatta a részvényeseit, hogy egy intézményi befektető 5 mrd USD-t kíván egy összegben kivonni az alapból az év végéig. A WSJ mai tudósítása szerint a tőkét kivonni tervező intézményi befektető az ING amerikai leánycége.

Cindy Schaus, az ING szóvivője a Janus alapok elmúlt hónapokban lényegesen javuló teljesítménye ellenére a tőke kivonással, a befektetési szakértelemmel kapcsolatos aggodalmakkal és a saját ügyfelek által megfogalmazott igényekkel magyarázta a döntést. A döntést folyamatos teljesítmény monitoring és elemzést követően hozta meg az ING. A szóvivő nem kívánta megnevezni...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés