Előfizetői tartalom

Spanyol kockázati tőke a magyar piacon

Portfolio
A spanyol GED Capital 100 m EUR tőkével rendelkező délkelet-európai kockázati tőke alap indítását tervezi. A szektorfókusz nélküli alap elsődleges befektetési célpontja Románia, ahol a tőke 50%-át fektetnék be. 25% Bulgáriában kerülne invesztálásra, míg a fennmaradó 25%-ból jutna magyar és szlovák befektetésekre - írja a BBJ.

A GED befektetési alapkezelő cége eddig 21 m EUR tőkét vont be az új alapba, melyből 10-10 m EUR a BankAustriatól és Caja Madrid-tól származik. A tőkegyűjtés első szakasza októberben zárul, s addigra 35 m EUR-t terveztek bevonni az a alapkezelők. A GED befektetési politikája egyetlen iparágat sem preferál, a befektetések mérte 2-7 m EUR között változik és elsősorban fejlesztési...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés