Előfizetői tartalom

Felügyeleti biztos a PILIS-INVEST Befektetési Alapkezelőnél

Portfolio
Felügyeleti biztost rendelt ki a PSZÁF a PILIS-INVEST Befektetési Alapkezelő Rt.-hez a 2004. augusztus 3-tól október 31-ig terjedő időszakra. A kirendelés időtartama alatt a felügyeleti biztos gyakorolja az Rt-nél a vezető állású személyek törvényben és alapszabályban megállapított jogait. Az Rt. vezető állású személyei ez idő alatt a törvényben és alapszabályban rögzített feladataikat, cégjegyzési jogaikat nem gyakorolhatják.

A Felügyelet a törvényben meghatározott felügyeleti ellenőrzési tevékenysége során az Alapkezelő működésében több hiányosságot is tapasztalt. Az Rt. saját tőkéjének mértéke, a 2003. december 31-i fordulónappal elkészített éves beszámoló Felügyelethez bejelentett adatainak tanúsága szerint, 58,932,000 forint volt, ami nem érte el a Tpt. szerinti, minimális saját...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés