Előfizetői tartalom

A japán alapok és a nyersanyagok az élen

Portfolio
A Forbes adatai szerint az év első felében az amerikai részvényalapok átlagosan 3%-os hozamot nyújtottak befektetőiknek. Ez a teljesítmény megegyezik az S&P 500 index értékének növekedésével, tehát az alapok összteljesítménye nagyjából megegyezett a piaci változásokkal. A legjobban azok a befektetők jártak, akik japán részvényalapok jegyeit vásárolták, vagy olyan befektetési jegyeket vettek, melyek mögött alaptermékként nyersanyagok illetve olaj szerepelt.

A részvényalapok közül azok teljesítettek az átlagnál jobban, mely a kicsit defenzívebb papírokat tartották, ezzel szemben a növekedésorientált részvényeket vásárlók alulteljesítettek. Az értékmegőrzésre koncentráló defenzívebb alapok a nagy kapitalizációjú, jellemzően piaci teljesítményt nyújtó részvényeket vásárló alapok hozamánál is magasabbat nyújtottak....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés