Előfizetői tartalom

Külföldi befektetési alapok Magyarországon - mi változik a piacon?

Portfolio
Az alábbi összeállítás a Desző, Réti & Antall Landwell ügyvédi iroda szakértői anyagának kivonata a befektetési alappiac szabályozásának változásáról az EU csatlakozást követően. A tanulmányt Dr. Marc-Tell Madl és Dr. Szabó Tibor ügyvédek készítették. Néhány külföldi alap már bejelentette szándékát a piacra lépést illetően (pl. Fortis és UBS) érdemes áttekinteni, hogy az EU szabályozás alkalmazásával mennyire lesz egyszerűbb dolga a külföldi alapoknak hazánkban.

Az alapok. A UCITS alapok olyan alapok az Európai Unió valamely tagállamában (többnyire Luxemburgban és Írországban) bejegyzett részvénytársaságok, amelyek koordinálják az Európai Unió országaiban működő tematikus befektetési alapok széles skálájának alapkezelését és értékesítését. Amennyiben a UCITS alapok és alapkezelőik a székhelyük szerinti országban minden...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés