Előfizetői tartalom

Az uniós belépés után nőhet a külföldi alapok száma

Portfolio
A nemzetközi befektetési alapok számának növekedésre lehet számítani az uniós csatlakozás után - nyilatkozta a Világgazdaságnak Temmel András a Befektetési Alapkezelők és Vagyonkezelők Szövetségének főtitkára. Piaci értesülések szerint a UBS, a BNP Paribas és az ING Groep NV is nagyobb közép-európai jelenlétre törekszik az uniós belépés után.

Csehországban és Szlovákiában az igen liberális szabályozás miatt már most is igen jelentős a külföldi részarány. 2003 végén a cseh befektetési alap piacon a 151 mrd koronás hazai befektetési konstrukció mellett már 130 mrd koronát tettek ki a külföldiek. A magyar piacon is a külföldi alapok térnyerésére lehet számítani, ugyanakkor korlátok is vannak, melyek a gyors...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés