Előfizetői tartalom

Credit Suisse: egy újabb jó év a részvényeknek, nem áll le a konvergencia

Portfolio
Komoly bizonytalanság jellemezte az elmúlt évet a pénzügyi piacokon. A forint árfolyama három hullámban mutatott jelentősebb gyengülést, az állampapírpiaci hozamok több százalékponttal emelkedtek. A részvénypiac ennek ellenére jó teljesítményt nyújtott, melyben a kedvező nemzetközi környezet is meghatározó szerepet játszott. Az idei évi kilátásokról kérdeztük Gidófalvy Andreát, a Credit Suisse Asset Management Hungary vagyonkezelőjét. Gidófalvy szerint az idei év továbbra is kedvez a részvénybefektetéseknek, a kedvező külső hatások az árfolyamokat tovább húzhatják. A magyar piac relatív alulárazott a régióhoz képest is. A forint árfolyama továbbra is ingadozó lesz, az állampapírpiacon tartós hozamcsökkenés várhatóan a hazai fizetőeszköz árfolyamának stabilizálódásával indulhat el.

Tartós hozamcsökkenés csak a forintárfolyam stabilizálódásával. Portfolio.hu: 200-400 bp-os hozamemelkedés, 20%-os BUX szárnyalás. Ezek az elmúlt egy év fontosabb paraméterei a hazai állampapír- illetve részvénypiacon. A forinthozamok mind az euró referenciákhoz, mind a regionális szintekhez képest jelentősen megemelkedtek. Meddig maradhat fenn a jelenlegi magas hozam- illetve...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés