Előfizetői tartalom

A részvényalapok éve volt a tavalyi - 180 mrd-ot meghaladó tőkekivonás az utolsó negyedévben

Portfolio
Igen kedvezőtlen évet tudhat maga mögött a befektetési alap piac. A nyilvános alapok együttes vagyona közel 50 mrd Ft-tal csökkent. Az első félévi növekedés megtorpanását az utolsó negyedévben már jelentős vagyonvesztés követte. Kiemelhető, hogy a piaci hozamszint növekedésével a megtakarítók jelentős tőkét vontak ki a kötvény és pénzpiaci alapokból. A legtöbb friss tőkét az ingatlanalapok vonzották. Teljesítmény szempontjából a legmagasabb hozammal a nemzetközi részvény illetve a részvény alapok bírtak.

Egyre több nemzetközi részvényalap. Jelenleg a befektetési alap piac 113 alapból áll, mely 4-gyel magasabb mint a tavalyi év végén. Ebből a hazai eszközökbe fektető alapok száma 76, a nemzetközi alapoké 37. Megfigyelhető, hogy a nemzetközi alapok száma folyamatosan emelkedik. Ennek oka egyrészt a diverzifikációs igény, illetve a hazai befektetési eszközök korlátozott volta....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés