Előfizetői tartalom

Az EU csatlakozás és az euró hatása a hazai befektetési alapokra

Portfolio
A hazai alapkezelőknek elsősorban élesedő versenyt és növekvő kihívásokat fog jelenteni az EU csatlakozás és az euró bevezetése - állapítja meg a BAMOSZ és a PricewaterhouseCoopers közös elemzése, mely az EU és a GMU csatlakozásnak a hazai befektetési alapok piacára történő hatásait igyekezett feltárni. A hatásokat alapvetően két kulcskérdés köré lehet csoportosítani. Az egyik, hogy a termékkialakítás terén a hazai alapkezelők mennyire állják a versenyt, illetve az értékesítési hálózatok mennyire nyílnak meg.

Az elemzés szerint az EU csatlakozásnak is lesznek direkt hatásai a piacra, ugyanakkor érdemi változás inkább az euró bevezetésétől várható. A Magyarországon banki leányvállalattal rendelkező külföldi alapkezelők, illetve pénzügyi csoportok várhatóan nyertesként kerülnek ki. A hazai alapkezelők tevékenységében várhatóan előtérbe fog kerülni az értékesítés...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés