Előfizetői tartalom

Erősödhet az érdeklődés a külföldi befektetések és a hazai részvényalapok iránt - Kozma Krisztina (Credit Suisse Asset Management)

Portfolio
Az elmúlt fél évben jelentõs mértékben, kb. ötödével bõvült a befektetési alapokban kezelt megtakarítások értéke. Az elsõ öt hónap dinamikus bõvülése után azonban a június már a trend megakadását hozta. Ebben a forint gyengülése miatti jelentõs kamatemelések meghatározó szerepet játszottak. Kozma Krisztinát a Credit Suisse Asset Management Hungary vezérigazgatóját a befektetési alapok piacának várható alakulásáról, a tõke- illetve pénzpiaci trendekrõl kérdeztük. Kozma Krisztina szerint a következõ hónapokban a forint volatilitása számottevõ maradhat. Az ingadozó forintárfolyam és az inflációs folyamatok várhatóan kedvezõtlen alakulása nem kedvez a kötvénybefektetéseknek, bár a mostani hozamszintek mellett már érdemes lehet vásárolni. A vezérigazgató úgy véli, hogy a következõ idõszakban a befektetõk, megtakarítók figyelme ismét a részvény típusú eszközök felé fordulhat, a világgazdaságban illetve ehhez kapcsolódóan hazánkban is némileg élénkülhet a növekedés üteme.

A második félév már a részvényalapoké lehet. portfolio.hu: Hogyan ítéled meg a befektetési alapok piacának elmúlt fél éves bõvülését, és mire számítasz a következõ fél-, egy évben? K. K. : Az elsõ félév nagy bõvülése egyértelmûen annak köszönhetõ, hogy az év elsõ néhány hónapjában a banki kamatok jelentõsen csökkentek az év eleji forint felértékelõdési...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés