Előfizetői tartalom

Befektetési alap piac a második negyedévben, éles letörés az utolsó napokban

Portfolio
Egy igen dinamikus növekedési fázis torpant meg az idei év második negyedének végén a befektetési alapok piacán. A tavalyi év harmadik negyedében elindult gyors bővülést június végén egy élesebb letörés követte. Ez egyrészt átértékelődésekből származott (a jelentős kamatemelések és ehhez kapcsolódóan a kötvények leértékelődése), másrészt látható az is, hogy a nettó vásárlások a korábbi időszakoknál lényegesen kisebbek voltak.

Ötödével nőtt a vagyon az első félévben, megtorpanás az időszak végén. Számításaink szerint az idei év második negyedének végén az alapokban kezelt vagyon összesen 1,118 mrd Ft-ot tett ki. Ez az év eleji értéknél mintegy 186 mrd Ft-tal magasabb, mely 20%-os növekedésnek felel meg.Ha megnézzük, hogy a nettó eszközérték alaptípusonként hogyan alakult, akkor látható...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés