Előfizetői tartalom

Az USA legkelendőbb befektetési alapja

Portfolio
Négy hónapon keresztül 50 és 10 mrd USD közötti értékben vontak ki tőkét az amerikai részvényalapokból és a TrimTabs becslése szerint a tendencia október első felében is folytatódott mintegy 14 mrd USD-vel. Ezen környezetben ugrott az aktívan kezelt befektetési alapok élére a Pimco Total Return alapja, mely kötvény befektetésekre specializálódott. Az alapba az idei évben 12 mrd USD, az utolsó hónapban 1.7 mrd USD érkezett és ezzel a kezelt vagyon 64.6 mrd USD-re nőtt és vált a Pimco Total Return a legnagyobb alappá.

Az élre ugrott alap menedzsere Bill Gross kötvény guru, aki mellesleg változatlanul a kötvény piaci befektetéseket favorizálja fundamentális megközelítésben a részvényekkel szemben. Erről lásd korábbi írásunk: Részvények hosszú távon se - cél az 5,000 pontos Dow A Pimco Investment által menedzselt alapok összesített eszközértéke - az idei évben bevont több mint 20...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés