Előfizetői tartalom

Csökken a kelet-európai kötvényalapok vonzása

Portfolio
Az emerging marketek az elmúlt időszakban ismét vesztettek fényükből, a kötvénypiacokra áramló tőke volumene ismét lelassult. Ebben feltehetően bizonyos fundamentális tényezőkön túl a globális kockázatvállalási kedv lanyhulása is szerepet játszott. A dél-amerikai válság tovagyűrűző hatásai igen korlátozottak voltak, azonban így is megfigyelhető volt, hogy a befektetők inkább a biztonságosabb formákat keresték, Itt természetesen meghatározó szerepet játszott a részvénypiacokra jellemző drámai árfolyamesés.

A kelet-európai régióban nagyrészt az árfolyamrendszerek megváltozása, illetve az ehhez kapcsolódó felértékelődési folyamat eredményeként a külföldi befektetők a tavalyi évben jelentős extrahozamot tudtak elérni a fejlett piacokon eszközölt befektetések felett. A felértékelődési folyamat azonban mind Lengyelországban, mind Magyarországon megszakadni látszik, és Csehországban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés