Előfizetői tartalom

Európa Alap: 1 mrd Ft már ingatlanként termeli a hozamot

Portfolio
Továbbra is dinamikusan növekszik az Európa Ingatlanalapban lévő tőke, a június végi 4.1 mrd Ft-ról alig egy hónap alatt 4.7 mrd Ft-ra nőtt a nettó eszközérték. A féléves tájékoztató szerint az ingatlan portfólió nagy része jövedelemtermelő céllal vásárolt ingatlan, tőkenövekmény reményében alig 240 m Ft értékben vásároltak.

Az alapban tartott ingatlanok értéke fél év alatt 517 m Ft-ról 1.3 mrd Ft-ra ugrott az új vásárlásokkal, az alapon belüli ingatlan súly 23.7%-ról 31.5%-ra nőtt. Év elején még kizárólag jövedelemtermelő céllal vásárolt ingatlanokat tartott az alap, ezek nyilvántartási értéke gyakorlatilag nem is változott. A félév során a nettó eszközérték növekedésével párhuzamosan...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés