Előfizetői tartalom

Felszámolásra kerül az Első Magyar Alap egyik cége

Portfolio
Megindult a felszámolási eljárás a kedvezőtelen piaci körülmények miatt veszteségessé vált Duna Kötöttárugyárral szemben - értesült a Világgazdaság. Kérdésünkre az Első Magyar Alapnál, a társaság kockázati tőke tulajdonosánál megerősítették a felszámolási eljárás tényét, ugyanakkor nem kívánták a befektetett tőke mértékét és a jelenlegi részesedés nagyságát meghatározni. Az Első Magyar Alap 2000-es éves jelentése szerint a kockázati tőke társaság 18.2 m USD-t invesztált a cégbe.

A felszámolási eljárás definíció szerűen annyit jelent, hogy a cég hitelezői kívánják a társaság eszközeit megszerezni meglévő, lejárt Duna Kötöttárugyár kötelezettségek fejében. A felszámolás alatt álló társaság a piaci viszonyok drasztikus változása miatt vált fizetésképtelenné. Az amerikai piacán több jelentős vevőt is elvesztett az egyes termékek keresletének...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés