Előfizetői tartalom

Piaci TOP-ok a befektetési alapoknál

Portfolio
A március 31-gyel záródó legutóbbi 12 hónap legjobb teljesítményű alapjaiból "csemegézett" a Wall Street Journal. Néhány befektetési alap típusban szólaltatta meg az újság a legjobb teljesítményt elérő alap portfóliókezelőjét. AWSJ kiemelte, hogy az utóbbi egy év olyan időszak volt, amikor szinte minden befektetési területen igen nagy volt az ármozgás, egy típusú befektetési stratégia önmagában nem vezetett mindenhol piac feletti teljesítményre.

A részvényalapok közül egy finn alap (Nordea Foresta K) nyújtotta a legjobb teljesítményt. Hozama 32.59% volt, míg a globális részvényszektor 1.3%-ot hozott. A Nordea Foresta K elnevezésű alap kezelője elsősorban a fa- és papíriparba fektetett, mely az adott időszakban egyfajta defenzív befektetésnek számított. A biztonság mellett ez a szektor igen átlátható és likvid is....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés