Előfizetői tartalom

Másfél millió dollár befektetési célpontot keres

Portfolio
Az Amerikai Kereskedelmi Kamara és a Magyar Innovatív Technológiai Alap (HITF) konferenciát tartott tegnap a kis és középvállalatok finanszírozásáról. A konferencia középpontjában természetesen a kockázati tőke finanszírozási szerepe állt az átlag feletti növekedést megcélzó vállalkozások esetében. Berszán Ferenc a HITF képviseletében kifejtette, hogy 1.5 m USD tőkét tervez befektetni az alap az idei évben. A konferencia résztvevői érdekes előadást hallhatott a Deloitte & Touche képviselőjétől az átlag feletti növekedéssel rendelkező vállalatok jellemzőiről.

Bevezetésként Zombory Viktória, a Magyar Kockázati és Magántőke Egyesület elnöke tartott áttekintő prezentációt a kockázati tőke finanszírozás magyarországi fejlődéséről. A hazai tapasztalatok már 10 éves múltra tekintenek vissza, ma mintegy 25-30 aktív kockázati tőke befektető keresi a hazai invesztíciós lehetőségeket. Az első hullámban a privatizáció által nyújtotta...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés