Előfizetői tartalom

Új külföldi befektető a magyar piacon

Portfolio
Hosszú idő után döntött úgy egy jelentősebb külföldi intézményi befektető, hogy Magyarország részvénypiacára tőkét allokál. A világ legnagyobb nyugdíj alapja kapitalizációs súlyozás alapján 15 m USD-t fektethet be hazánkban - tudósított a Világgazdaság. Sitányi Gábor óv a túlzott optimizmustól, szerinte 2003-tól élénkülhet a magyar piac.

A világ legnagyobb nyugdíjalapja, a 151 mrd dolláros vagyont kezelő kaliforniai Calpers bejelentette, hogy feltörekvő piaci befektetési politikáját átalakítva a magyar és a lengyel részvénypiacon is meg kíván jelenni. A 151 mrd USD-ből mintegy 1 mrd USD allokálható feltörekvő piacok részvényeibe. A befektetések megosztásánál a piaci kapitalizáció adja az egyes országokba...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés