Előfizetői tartalom

Állami szerepvállalás a kockázati tőke piacon

Portfolio
A kockázati tőke piacnak az alsóbb szegmenségben jelenthet növekvő lehetőségeket a vállalkozóknak a márciusban induló Kisvállalkozás-fejlesztő Pénzügyi Rt. (KFP). A részben állami, részben banki kézben lévő társaság a kisvállalkozói szektort szeretné megerősíteni. Az állami szerepvállalása nem tekinthető egyedi esetnek idehaza sem, 1997. júliusa óta működik sikeresen a Corvinus Rt., amely a magyar cégek külföldi terjeszkedését segíti finanszírozni.

Jelen pillanatban egyértelműen űrt tölt majd be az az állami indíttatású kockázati tőke társaság, amely várhatóan márciusban kezdi meg működését. Az alapításhoz a Pénzügyminisztérium 3 mrd forinttal járul hozzá, amelyet kiegészít a Hitelgarancia Rt. és hét bank összesen mintegy 500 m Ft-os hozzájárulása (Eximbank, Konzumbank, Postabank, MFB, OTP Bank, Budapest Bank...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés