Előfizetői tartalom

Történelmet ír a Német alap: negatív a nettó eszközérték

Portfolio
A hazai piacon eddig valószínűleg sosem látott jelenséggel szembesülhettek a befektetési alapok piacát figyelemmel kísérő befektetők, az Első Magyarországi Német Pénzpiaci Alap nettó eszközértéke a héten negatívba csúszott. Ez annyit jelent, hogy ha valaki vissza szeretné váltani befektetési jegyét, akkor nem pénzt kapna, hanem fizetnie kellene érte.

A nettó eszközérték mára elérte a -2,327 Ft-ot, ami befektetési jegyenként -0.066482 Ft (35 ezer db befektetési jegy van forgalomban). Ez a gyakorlatban annyit jelent, hogy a befektetési jegyek tulajdonosai adásságot birtokolnak. Érdekes kérdéseket vetnek fel a forgalmazással kapcsolatos lehetőségek. Ha most valaki venni szeretne a Német Pénzpiaci Alapból, akkor milyen árfolyamon...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés