Előfizetői tartalom

Mibe fektetnek a magyar intézményi befektetők?

Portfolio
Jogos érdeklődésre tarthat számot a magán befektetők részéről, vajon milyen portfólióval rendelkeznek a hazai intézményi invesztorok. A Portfolio.hu a hazai piacon elsőként készítette el a vezető befektetési alapkezelők összesített részvényportfólióját az alapok féléves beszámolói alapján. A legnépszerűbb papír a MOL volt, s a fedezeti ügyleteket nem számítva 33 féle hazai papírt tartottak vásárlásra érdemesre az alapkezelők.

A befektetési alap piac több mint 95%-át lefedő alapkezelők június végén 19.7 mrd Ft-ot tartottak részvényben. Részvény szempontjából a piac koncentrációja igen nagy, az összesített portfólió 44.6%-át a Budapest Alapkezelő manageli, további 23.1%-át az OTP Alapkezelő, így ezen két alapkezelő részvény preferenciái erősen meghatározzák a teljes portfólió összetételét.A...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés