Portfolio signature

Fintechek fosztogatják a bankok kincseskamráját - Hogyan vághatnak vissza?

Portfolio
A fintechek várakozásai szerint körülbelül 10%-os piaci részesedést szerezhetnek meg a bankoktól a határokon átnyúló fizetések terén a következő 2-5 évben – derül ki a Citi globális felméréséből. A pénzintézetek vezetőinek 89%-a arra számít, hogy legalább 5%-os piaci részesedést veszítenek a fintechekkel szemben ezen az időtávon. A jelentés azt vizsgálja, hogy a már piacon lévő szereplők és az új belépők hogyan vállalhatnak vezető szerepet a határokon átnyúló fizetési üzletágban. A legforróbb payment trendekről november 5-ei Banking Technology konferenciánkon is szó lesz, érdemes regisztrálni!
A legforróbb fizetési trendekről, banki innovációkról is szó lesz a Portfolio november 5-ei Banking Technology rendezvényén. Regisztráció és részletek itt!

Hogy néz ki a piac?

A Citi Treasury and Trade Solutions globális felmérése szerint a nagykereskedelmi fizetések (értékpapírforgalom, kereskedelmi tranzakcik) a határokon átnyúló forgalom közel 90%-át teszik ki.

A második legnagyobb szegmens a vállalkozások közötti (B2B) e-kereskedelem, amely közel 10 ezer milliárd dolláros becsült piaci méretével a leggyorsabban növekvő terület a nemzetközi pénzforgalomban:

itt 2023-2030 között 12%-os éves növekedési ütemre számíthatunk, így 2030-ra ez egy 22 ezer milliárd dolláros piac lesz.

Signature Pro-val ezt a cikket is el tudnád olvasni!

Ez a cikk folytatódik, de csak Portfolio Signature előfizetéssel olvasható tovább. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés