Bőven van még kakaó az OTP részvényeiben a UBS szerint
Bank

Bőven van még kakaó az OTP részvényeiben a UBS szerint

Portfolio
Az eddigi 24 000 forintról 24 800 forintra növelte az OTP Bank részvényeire vonatkozó célárát a UBS. Az elemzők változatlanul vételre ajánlják a legnagyobb magyar bank részvényeit, hiszen ez csaknem 33%-os felértékelődési potenciált jelent.
Jön az új amerikai elnök, kifutnak a magas hozamú állampapírok, egyre alacsonyabbak a kamatok, adódik a kérdés: mibe érdemes most befektetni? A kérdésre profi szakemberek hozzák a válaszokat, befektetési ötleteket, november 6-án jön a Portfolio Investment Day 2024. Most érdemes jelentkezni!

Az OTP várhatóan november 8-án, pénteken teszi közzé harmadik negyedéves gyorsjelentését. A UBS október 22-ei keltezésű régiós banki elemzése szerint megtörténhet az OTP Románia dekonszolidálása a számokban, és a következő négy témát tartják kulcsfontosságúnak a bank teljesítménye szempontjából:

  • A magyarországi nettó kamatbevételek (NII) alakulása a betétkiáramlás várható, legalábbis részleges megfordulása, valamint az alacsonyabb betéti kamatkínálat alapján, az MNB jelentős monetáris politikai lazítása fényében.
  • A nettó kamatbevételek érzékenysége az euroövezeti országokban, és a kamatlábfedezeti ügyletek végrehajtásának az eredménye.
  • Jelenlegi és várható volumen a hitelportfólióban a háztartási szegmens keresletélénkülésének és a vállalati volumen növekedési bizonytalanságnak a fényében.
  • A többlettőke összege és tervezett felhasználása: részvény-visszavásárlás vagy M&A. Megjegyzik, hogy korábbi hírek szerint az OTP állítólag ajánlatot tesz a balti Luminorra, amelynek többségi tulajdonosa a Blackstone, és amely a jelentések szerint 1,2-szeres könyv szerinti értéken szállna ki.

Az OTP részvényeivel az európai szektorhoz képest P/E alapján 30%-os árfolyamdiszkonton kereskednek,

a P/TNAV 1,0-es, az idei évre várt 22%-os és jövőre várt 19,3%-os tőkekarányos megtérülés (ROTE) mellett. A piac 16%-os implikált ROTE-t áraz 2025-re, ami a UBS által vártnál alacsonyabb nettó kamatbevételt és/vagy jóval magasabb (ugyanolyan nettó kamatbevétel várakozás mellett 200 bázispontos) kockázati költséget jelentene. Ezt nem tartják valószínűnek, a piacnál tehát kedvezőbben ítélik meg a bankpapírokat.

Részvénykereskedés, hosszabb távú befektetési portfóliók vagy nyugdíjportfóliók kialakítása a Portfolio Trader segítségével.

A címlapkép illusztráció. Címlapkép forrása: Getty Images

A jelen írás nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési ajánlásnak. Részletes jogi információ

Holdblog

Mit nézünk pontosan egy grafikonon?

Hiába nézzük ugyanazt az árfolyamot, nem ugyanazt látjuk rajta. Megvizsgálták, hogy befolyásolja-e a prognózisainkat az, hogy pontosan mire is fókuszálunk egy grafikonon. Az eredmény meglepő,.

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Óraátállítás 2024: kezdődik a téli időszámítás
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Banking Technology 2024
2024. november 5.
Graphisoft - Portfolio Construction Technology & Innovation 2024
2024. november 27.
HR (R)Evolution 2024 - Powered by Prohuman & Pénzcentrum
2024. november 13.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel mobilbarát hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Ez is érdekelhet
GettyImages-1241173130