Bank

Nagyot nőtt a Start Garancia

Portfolio
A Start Garancia Zrt. kezességvállalási volumene tavaly év végéhez képest 37 százalékkal, 425 milliárd forintra gyarapodott idén szeptemberig, ezzel közel 630 milliárd forintnyi finanszírozás megvalósulásához járult hozzá – ismertette az eredményeket Limbach Attila vezérigazgató a társaság éves partnerrendezvényén.
Az első összefoglaló szakmai konferencia, ahol minden oldal (közvetítők, bankok, MNB, Minisztérium, külföldi közvetítő) képviselteti magát a Portfolio.hu és a legnagyobb közvetítő partnereket tömörítő Független Pénzügyi Közvetítők Országos Szövetsége (FPKOSZ) együttműködésében tartandó rendezvényen.

A dinamikus növekedésnek köszönhetően az állami tulajdonban lévő társaság az idei évben 114 milliárd forintos kezességvállalással 158 milliárd forint összértékű finanszírozás megvalósulását tette lehetővé.

A portfólió mérete a tervek szerint már az év végéig meghaladhatja az 500 milliárd forintot.

Amint azt Bauer Patrik, a társaság vezérigazgató-helyettese elmondta, a Start Garancia az elmúlt időszakban számos iparági szegmensek nyújtott kezességet, az energetikai projektektől kezdve, az egészségügyi cégeken át az ingatlanpiaci szereplőkig számos vállalatot tudott sikeresen támogatni.

Az ügyletek összértékének 57 százaléka kötvénykibocsátásokhoz, 39 százaléka hitelekhez, 4 százaléka pedig bankgaranciákhoz kapcsolódott. A tranzakciók 60 százaléka forint, 40 százaléka deviza alapú volt.

A társaság állami viszontgarancia mellett nyújt kezességet nemzetgazdaságilag jelentős, nagy – 1 milliárd forintot meghaladó – volumenű finanszírozási ügyletekhez; ennek megfelelően az átlagos ügyletméret 8,2 milliárd forintot tett ki 2024. szeptember végéig bezárólag.

KonyhaKontrolling

Tényleg a hozam tesz gazdaggá?

Nagyon szeretem a Facebook hirdetéseit, mert minden nap más titkot tudhatok meg a gazdaggá válásra. A mai bejegyzésben két posztot hoztam, ami felkeltette az érdeklődésem. A héten a videó csak

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Megérkezett a bejelentés: itt a kormány 21 pontos új akcióterve!
Díjmentes online előadás

Devizakereskedés alapjai, avagy mi lesz veled forint?

Miben különbözik a devizakereskedés a részvények adásvételétől? Mely devizapárokat érdemes egyáltalán figyelni? Hogyan zajlik le egy tranzakció a forex piacon? Hogyan lehet rövid vagy hosszabb távra spekulálni ezen a piacon?

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel mobilbarát hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Banking Technology 2024
2024. november 5.
Graphisoft - Portfolio Construction Technology & Innovation 2024
2024. november 27.
HR (R)Evolution 2024 - Powered by Prohuman & Pénzcentrum
2024. november 13.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
mckinseycimlap