Rávert a profitvárakozásokra a Morgan Stanley, ugrik az árfolyam
Bank

Rávert a profitvárakozásokra a Morgan Stanley, ugrik az árfolyam

Portfolio
Legújabban a Morgan Stanley közölte a harmadik negyedéves számait az amerikai nagybankok sorában, a bank bevétele és egy részvényre jutó nyeresége is bőven verte azt, amire az elemzők előzetesen számítottak. A részvények árfolyama a nyitás előtti kereskedésben több mint 2%-kal erősödik.

15,4 milliárd dolláros bevételt ért a harmadik negyedévben a Morgan Stanley, ami közel 7%-kal rávert az elemzői várakozásokra. Az EPS 1,88 dollárt tett ki, ez több mint 20%-kal haladta meg a becsléseket.

ms 1

A15,4 milliárd dolláros nettó árbevétel mellett a 2024. szeptember 30-án zárult harmadik negyedévre vonatkozóan

3,2 milliárd dolláros profitról számolt be a bank, szemben az egy évvel ezelőtti azonos időszaki 2,4 milliárd dollárral.

A 6,8 milliárd dolláros nettó intézményi értékpapírbevétel a részvény- és a kötvényüzletágban elért erős teljesítményt tükrözi a magasabb ügyféltevékenységnek és a befektetési banki tevékenység fokozódó lendületének köszönhetően.

A vagyonkezelési terület 28,3%-os adózás előtti marzsot ért el a negyedévben. A 7,3 milliárd dolláros rekordszintű nettó bevétel az erős vagyonkezelési és tranzakciós bevételeket tükrözi. Az üzletág a negyedévben nettó 64 milliárd dollár új vagyonnal gyarapodott, és a teljes ügyfélvagyon elérte a 6000 milliárd dollárt.

A befektetési alapkezelés eredményei 1,5 milliárd dolláros nettó bevételt tükröznek, elsősorban a magasabb átlagos kezelt vagyonból származó vagyonkezelési bevételeknek köszönhetően. A negyedévben 7 milliárd dollár pozitív nettó tőkebeáramlást könyveltek el, ezzel 1600 milliárd dollárra nőtt a kezelt vagyon.

Kommentárjában Ted Pick vezérigazgató is kiemelte, hogy a teljes ügyfélvagyon meghaladta a 7500 milliárd dollárt a vagyon és befektetési területen, amit az élénk részvénypiacok és a nettó eszközbeáramlás támogatott.

A Morgan Stanley számait pozitívan fogadták a befektetők, a nyitás előtti kereskedésben több mint 2%-kal erősödik a papír.

Részvénykereskedés, hosszabb távú befektetési portfóliók vagy nyugdíjportfóliók kialakítása a Portfolio Trader segítségével.

Címlapkép forrása: Shutterstock

A jelen írás nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési ajánlásnak. Részletes jogi információ

Kasza Elliott-tal

Macy's Inc - kereskedés

Tegnap nyitáskor vettem a Macy-ból egy keveset kereskedni 17,74-en. A portfólió fórumból jött az ötlet, pomperjtől, köszi. Megnéztem a roic.ai-val a számait, nem túl fényesek, de azért terme

Kiszámoló

A megmentő infláció

A Defacto oldalán jelent meg egy érdekes cikk a magyar államadósság alakulásáról, illetve arról, hogy vajon a mostani kormány vagy a hírhedt szocialista kormány folytatott-e őrültebb költsé

Holdblog

Száz évig élni nem nagy kunszt

\"Szakmai meggyőződésem, hogy bárki tud száz évig élni, feltéve, hogy nincs eredendően valami krónikus, ma még gyógyíthatatlan betegsége. Bárki utánam tudja csinálni.\" Zentai Péter, Zent

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Jöhet a tömeges nyugdíjkorhatár-emelés: itt vannak a friss javaslatok
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Banking Technology 2024
2024. november 5.
Graphisoft - Portfolio Construction Technology & Innovation 2024
2024. november 27.
HR (R)Evolution 2024 - Powered by Prohuman & Pénzcentrum
2024. november 13.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel mobilbarát hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Díjmentes online előadás

Devizakereskedés alapjai, avagy mi lesz veled forint?

Miben különbözik a devizakereskedés a részvények adásvételétől? Mely devizapárokat érdemes egyáltalán figyelni? Hogyan zajlik le egy tranzakció a forex piacon? Hogyan lehet rövid vagy hosszabb távra spekulálni ezen a piacon?

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Ez is érdekelhet
üres zseb menedzser