Nesze neked, Brexit: többen dolgoznak ma London pénzügyi központjában, mint előtte
Bank

Nesze neked, Brexit: többen dolgoznak ma London pénzügyi központjában, mint előtte

Portfolio
Mintegy 40 ezer munkahely elvesztését okozta London pénzügyi központjában Nagy-Britannia kilépése az Európai Unióból - mondta a Reutersnek a londoni City főpolgármestere. Ez a korábbiaknál jóval magasabb becslés, ugyanakkor az új álláshelyek létrejötte miatt a 2016-os 525 ezernél többen, 615 ezren dolgoznak ma a Cityben.

Michael Mainelli szerint Dublin nyert a legtöbbet a Brexiten, hiszen 10 ezer álláshely költözött át oda, de Milánó, Párizs és Amszterdam is profitáltak a Londonból elvándorló munkahelyekből.

"A Brexit katasztrófa volt" - mondta a több mint egy négyzetkilométeren elterülő City vezetője.

2016-ban 525 ezer munkavállalónk volt. Becslésem szerint közel 40 ezret veszítettünk.

Mainelli éveket töltött a brit pénzügyi központ feltérképezésével, mielőtt olgármester lett, és több száz citybeli céggel tartja a kapcsolatot. Becslése jóval magasabb, mint az a 7000 fős csökkenés amelyet az EY tanácsadói becsültek 2022-ig bezárólag.

A londoni City azonban most már ismét növekszik, többek között a pénzügyeken túli szakmai területeken is, és ezek kompenzálják a Brexit okozta kiesést.

A munkavállalók száma 615 ezerre duzzadt mára összességében, mivel a biztosítók, az adatelemző és más ágazatok növekednek

- mondta, hozzátéve:

A City 70-30 arányban a maradásra szavazott. Mi nem akartuk a Brexitet

Mainelli azóta is intenzíven dolgozik a kontinenssel való kapcsolatok erősítésén.

A brit pénzügyi szektor szívében - beleértve a bankokat és a vagyonalapokat - a gazdasági teljesítmény több mint 15%-kal csökkent 2019 vége óta, közvetlenül azelőtthöz képest, hogy az Egyesült Királyság hivatalosan is kilépett az EU-ból.

Összességében a pénzügyi szolgáltatások kibocsátási értéke Nagy-Britanniában 2019 vége óta 1%-kal csökkent - ez szöges ellentétben áll Franciaországgal és Németországgal, ahol viszont 8%-kal nőtt, valamint Írország 18%-os növekedésével - derül ki a nemzeti számlák adataiból.

A legutóbbi közvélemény-kutatások szerint a britek többsége úgy véli, hogy a Brexit eddig kudarcot vallott, de a támogatók szerint Nagy-Britannia nagyobb szabadságot kapott arra, hogy az EU-n kívül a saját útját járja. Németország gazdasági visszaesésére és a franciaországi politikai zavarokra mutatnak rá, mint az EU hiányosságainak a bizonyítékára.

Címlapkép forrása: Shutterstock

Kasza Elliott-tal

Macy's Inc - kereskedés

Tegnap nyitáskor vettem a Macy-ból egy keveset kereskedni 17,74-en. A portfólió fórumból jött az ötlet, pomperjtől, köszi. Megnéztem a roic.ai-val a számait, nem túl fényesek, de azért terme

Kiszámoló

A megmentő infláció

A Defacto oldalán jelent meg egy érdekes cikk a magyar államadósság alakulásáról, illetve arról, hogy vajon a mostani kormány vagy a hírhedt szocialista kormány folytatott-e őrültebb költsé

Holdblog

Száz évig élni nem nagy kunszt

\"Szakmai meggyőződésem, hogy bárki tud száz évig élni, feltéve, hogy nincs eredendően valami krónikus, ma még gyógyíthatatlan betegsége. Bárki utánam tudja csinálni.\" Zentai Péter, Zent

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Jöhet a tömeges nyugdíjkorhatár-emelés: itt vannak a friss javaslatok
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Banking Technology 2024
2024. november 5.
Graphisoft - Portfolio Construction Technology & Innovation 2024
2024. november 27.
HR (R)Evolution 2024 - Powered by Prohuman & Pénzcentrum
2024. november 13.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel mobilbarát hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Díjmentes online előadás

Devizakereskedés alapjai, avagy mi lesz veled forint?

Miben különbözik a devizakereskedés a részvények adásvételétől? Mely devizapárokat érdemes egyáltalán figyelni? Hogyan zajlik le egy tranzakció a forex piacon? Hogyan lehet rövid vagy hosszabb távra spekulálni ezen a piacon?

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Ez is érdekelhet
üres zseb menedzser