Itt az első banki gyorsjelentés, jobb lett a vártnál
Bank

Itt az első banki gyorsjelentés, jobb lett a vártnál

Portfolio
Az amerikai nagybankok közül elsőként tette közzé idei harmadik negyedéves gyorsjelentését a legnagyobb amerikai bank, a JP Morgan. A bevételek és az egy részvényre jutó eredmény szempontjából is jobban teljesített a vártnál a pénzintézet, így a nyitás előtt 2,0%-os emelkedést mutat a részvényárfolyama.

A bevételek 2,5%-kal, az egy részvényre jutó eredmény 9,0%-kal múlta felül az elemzők által várt számokat a JP Morgannél, és az egy évvel korábbihoz képest is volt növekedés, bár a piac a csökkenő kamatkörnyezet miatt tartott a visszaeséstől, különösen a kamatbevételeknél.

jpm1

A bank bevételei 42,7 milliárd dollárra rúgtak, ami 7,6%-os növekedést jelent egy év alatt. A nettó kamatbevétel 23,5 milliárd dollár volt, ami 3%-kal növekedett, a nem kamatjellegű bevételek 19,8 milliárd dollárra történt, 11%-os növekedése viszont az üzleti aktivitás növekedését jelzi.

A hitelezési veszteségekre képzett céltartalék 3,1 milliárd dollár volt, ami 2,1 milliárd dolláros nettó értékvesztést és 1,0 milliárd dolláros nettó tartalékképzést tükröz. Előbbi 590 millió dollárral emelkedett, elsősorban a kártyszolgáltatások miatt.

Jamie Dimon vezérigazgató szerint

A cég erős alapvető üzleti és pénzügyi eredményekről számolt be a harmadik negyedévben, nettó 12,9 milliárd dolláros nyereséget és 19%-os ROTCE-t érve el,

utóbbi az immateriális tételekkel tisztított, részvényesekre jutó tőkarányos megtérülést jelenti.

jpm2

A vállalati és befektetési banki üzletágban a befektetési banki díjak 31%-kal nőttek, míg az értékpapírpiaci bevételek rugalmasan, 8%-kal emelkedtek. A pénzforgalmi díjak kétszámjegyű növekedést értek el, a befektetések fűtik az organikus növekedést. Az amerikai lakossági betétek tekintetében negyedik éve az első helyen áll a bank az Egyesült Államokban, a kártyahitelek állománya 11%-kal nőtt a banknál, miután erőteljes akvizíciókat hajtottavégre 2,5 millió számlanyitással. A vagyonkezelési díjbevételeik 15%-kal nőttek, a hosszú távú nettó tőkebeáramlás rekordot jelentő 72 milliárd dollárt tett ki.

Részvénykereskedés, hosszabb távú befektetési portfóliók vagy nyugdíjportfóliók kialakítása a Portfolio Trader segítségével.

Címlapkép forrása: Shutterstock

A jelen írás nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési ajánlásnak. Részletes jogi információ

ChikansPlanet

Robotcsigák műanyagdiétán

Míg a tengeren úszó szemétszigetek és azok környezeti ártalmai gyakran megjelennek a közbeszédben, viszonylag kevés szó esik a tengerbe süllyedő hulladékokról. Pedig

Holdblog

Románia előz? (HOLD After Hours)

Mozaikadásunkban vendégek és gazdaságok előzik egymást, valamint rettegjük az állami segítséget. Vendég: Móricz Dániel és Szabó Zsolt (BDO Corporate Finance Hungary). Jó szórakozást! 0:42

HitelesAndrás

Ismét 400 Forint felett az Euro!

HitelesAndrás - Keress, kövess, költözz! Ismét 400 Forint felett az Euro! Ahogy az euro ismét átszakította a 400 forintos határt, úgy növekedett a telefonhívások száma, hogy most mi legyen..

Kasza Elliott-tal

Alibaba - kereskedés

2021. augusztus 2-án vettem BABA-t, most visszanéztem, ezt írtam akkor:Még hétfőn eladtam a Teslát 700-on és rögtön aznap vettem a pénzből Alibabát 199-ért. Kicsit talán elsiettem, de hát

Tematikus PR cikk
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Osztrák lakossági állampapírt vásárolnál magyarként? Mutatunk egy kiskaput

Likviditás szakértő - Vezető modellező

Likviditás szakértő - Vezető modellező
Díjmentes előadás

Kereskedés a magyar piacon kezdőknek

Minden, amit a hazai parkettre lépés előtt tudni érdemes.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel mobilbarát hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Banking Technology 2024
2024. november 5.
Graphisoft - Portfolio Construction Technology & Innovation 2024
2024. november 27.
HR (R)Evolution 2024 - Powered by Prohuman & Pénzcentrum
2024. november 13.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
lakás tanulás egyetemista