Megszólalt a Commerzbank és az UniCredit vezére is
Bank

Megszólalt a Commerzbank és az UniCredit vezére is

Portfolio
A Commerzbank új vezetése a bank függetlenségére épülő stratégiát támogat, az UniCredit viszont az európai bankszektor integrációjában akar vezető szerepet játszani – derült ki a két bank vezérigazgatójának egy-egy keddi videóüzenetéből a Reuters szerint.

Bettina Orlopp, a Commerzbank új vezérigazgatója kedden egy belső, a bank munkatársainak küldött videóüzenetében úgy fogalmazott: az olasz UniCredit "talán többet akar" a Commerzbankból, és "ezt nem mi választottuk". Tette ezt azután, hogy pénteken beszélt az UniCredit vezérigazgatójával, Andrea Orcellel. Orlopp szerint

a Commerzbank vezetése teljes mértékben támogatja a bank jelenlegi stratégiáját, amely "a bank függetlenségére épül".

Kedden az UniCredit vezérigazgatója szintén egy videóüzenetben szólt egy üzleti konferencia résztvevőihez. Azt mondta, páneurópai bankként "szövetségi modellt" épített ki a bank, 13 piacon vannak leányvállalatai, amelyek helyben tudnak cselekedni.

A kontinens nem boldogulhat integráltabb bank- és tőkepiac nélkül, szerinte a Commerzbank egyesülése lenne a legelőnyösebb eredmény minden érdekelt fél számára, ugyanakkor nem zárta ki, hogy az UniCredit egyszerűen eladja részesedését. A céljuk azonban az, hogy egész Európa számára értéket teremtsenek, „A jövőnk az együttműködési képességünktől függ" – fogalmazott.

Több, az UniCredit korábbi, a Commerzbank megvásárlására tett kísérleteire rálátó személy a Reutersnek azt mondta, hogy fúzió esetén egy lehetséges forgatókönyv lehet az UniCredit németországi HVB üzletágának a Commerzbankba való beolvasztása, miközben a német bank tőzsdei jegyzése megmaradna, hogy megőrizze helyi gyökereit.

Orcel szerint az UniCredit modellje azért működik, mert "egységes stratégiát és kultúrát" kombinált decentralizált banki részbankokkal. A Covid kitörése óta 4,2%-ot növekvő olasz gazdaságra utalva azt mondta:

ahogyan Olaszország vezető szerepet játszott az európai gazdasági fellendülésben, úgy kell vezető szerepet játszania az integrációért való kiállásban is.

Részvénykereskedés, hosszabb távú befektetési portfóliók vagy nyugdíjportfóliók kialakítása a Portfolio Trader segítségével.
Részvénykereskedés, hosszabb távú befektetési portfóliók vagy nyugdíjportfóliók kialakítása a Portfolio Trader segítségével.

A címlapkép illusztráció. Címlapkép forrása: Getty Images

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
A forintgyengülés csak idő kérdése: elemzők szerint ennyi lesz az euró
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Energy Investment Forum 2024 - A MEKH szakmai támogatásával
2024. október 10.
Fókuszban a KKV versenyképesség - Kecskemét
2024. október 2.
Banking Technology 2024
2024. november 5.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel mobilbarát hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes előadás

Kereskedés a magyar piacon kezdőknek

Minden, amit a hazai parkettre lépés előtt tudni érdemes.

Ez is érdekelhet
forint arfolyam euro