Portfolio signature

Itt a nagy lakáshitel-táblázat: magyar családok tízezrei számára csillant fel a remény

A Raiffeisen Bank hó eleji lépését leszámítva változatlanul hagyták lakáshiteleik kamatát a bankok. Sőt, nyár eleje óta közel 1 százalékponttal csökkentek a referenciahozamok, így elmúlt a tömeges kamatemelés veszélye, javultak viszont a kamatcsökkentése esélyei. Bemutatjuk különböző jövedelmi szintek mellett, mire számíthatnak most a hitelfelvevők a bankoknál.
A lakossági bankolás jövője is terítéken lesz a Portfolio jövő keddi Hitelezés 2024 konferenciáján, érdemes regisztrálni a szakmai rendezvényre!

Csak két olyan hónap volt a magyarországi lakáshitelezés történetében, amikor forintban kifejezve több lakáshitelt vettünk fel, mint idén júliusban. Az átlagos hitelösszeg emelkedése nagyobb, a darabszám növekedése kisebb mértékben járult hozzá a ritkán látható fellendüléshez, részletesen itt írtunk a jelenségről.

Idén 45 ezer lakáshitel-szerződést kötöttek már Magyarországon, szemben az egy évvel korábbi 30 ezerrel. Akik a következő hetekben-hónapokban szeretnének lakáshitelt felvenni, jellemzően ugyanúgy 6 és 7 százalék közötti kamatokkal találkozhatnak, mint akik év elején nézelődtek az ajánlatokban. Elmondható tehát, hogy befagytak a lakáshitelkamatok, néhány kisebb korrekciót leszámítva, amilyen legutóbb a Raiffeisen Banké volt.

Alábbi táblázatunkban nettó 200, 500, illetve 800 ezer forintos háztartási jövedelem mellett mutatjuk be, milyen kamat, THM, törlesztőrészlet és teljes visszafizetendő összeg vár az egyes bankoknál a friss hitelfelvevőkre 10, 20, illetve 40 milliós hitelösszeg mellett.

Signature Pro-val ezt a cikket is el tudnád olvasni!

Ez a cikk folytatódik, de csak Portfolio Signature előfizetéssel olvasható tovább. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés