37-szer nagyobb nyereséget értek el a magyar bankok, mint a biztosítók
Bank

37-szer nagyobb nyereséget értek el a magyar bankok, mint a biztosítók

Portfolio
A magyar bankok 972 milliárd, a biztosítók 26 milliárd forint összesített adózás utáni nyereséget értek el az első félévben a Magyar Nemzeti Bank friss adatai szerint. Mindkét szektor képviseltetni fogja magát a Portfolio jövő keddi Future of Finance 2024 konferenciáján, még lehet regisztrálni a szakmai rendezvényre!
Közeleg a pénzügyi szektor nagy találkozója!

Kimagaslóan jól sikerült az első félév a magyar bankszektorban, a gyenge vállalati hitelkeresletet leszámítva. A 972 milliárd forintos féléves nyereség 25%-os tőkearányos megtérülést jelent, az egyszeri tételek és osztalékbevételek nélkül ennek nagyjából a háromnegyede jött volna össze. Részletesen itt írtunk erről:

A legutóbbi hitelpiaci adatok alapján minden eddiginél több személyi kölcsönt vettünk fel júliusban, és a lakáshitelek új volumene is az eddigi rekordok közelébe érkezett. A vállalati hitelezés gyengébben muzsikál, eközben a betéteknél megtorpanást hozott a július. További részletek:

Ami a biztosítási szektort illeti, a biztosítók inflációkövető árazási gyakorlata fényében nem meglepő, hogy továbbra is két számjegyű növekedést mutat a magyar piac. Az első félévet 11,8%-os, ezen belül a második negyedévet 15,5%-os díjbevétel-növekedéssel zárta a szektor. 26 milliárdos nyereséget értek el az első félévben a biztosítók, ami a nagy adóterhelés miatt ilyen kevés, de felülmúlja a tavalyi teljes évit. A részletekről itt írtunk:

Banki és biztosítói felsővezetők is beszélni fognak a Portfolio jövő keddi Future of Finance 2024 konferenciáján, nem érdemes lemaradni a szakmai rendezvényről!

A címlapkép illusztráció. Címlapkép forrása: Getty Images

Kiszámoló

Ez történt a héten 09.08

Rossz hetet zártak a tőzsdék, az egyik kiváltó ok az Nvidia esetleges trösztellenes feldarabolásáról szóló hír volt, a másik a gyenge amerikai munkaügyi adatok, amik nem is voltak annyira gye

Kasza Elliott-tal

AT&T - elemzés

Egy időben az egyik kedvenc részvényem volt, kereskedtem vele és gyűjtögettem is az osztaléka miatt, de volt egy CEO váltás, és onnantól már nem az én részvényem a T. Osztalékot vágott, le

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Nesze neked, új szuperállampapír: százmilliárdokat tartanak a magyarok egy értelmetlenné vált befektetésben
Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes online előadás

Devizakereskedés alapjai, avagy mi lesz veled forint?

Miben különbözik a devizakereskedés a részvények adásvételétől? Mely devizapárokat érdemes egyáltalán figyelni? Hogyan zajlik le egy tranzakció a forex piacon? Hogyan lehet rövid vagy hosszabb távra spekulálni ezen a piacon?

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Future of Finance 2024
2024. szeptember 17.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
Új bizniszre váltottak a magyar biztosításkirályok