Itt a lista: ezek most Magyarország kedvenc bankfiókjai
Bank

Itt a lista: ezek most Magyarország kedvenc bankfiókjai

A Portfolio rendszeresen közzéteszi a hazai mobilbankok rangsorát a felhasználók értékelése alapján, legutóbb augusztus elején mutattuk be  a sorrendet.  Ezúttal a bankolás hagyományosabb terepének számító, de az utóbbi évtizedben jelentős funkcióváltozáson áteső bankfiókok megítélésére voltunk kíváncsiak a hét nagybank Google-értékelései alapján. Bemutatjuk a bankok listáját, amelynek élére az OTP került, és a 20 legnépszerűbb magyar bankfiókot, amelyek közül az orosházi Erste, az egri K&H és a budapesti Etele Plazában található Raiffeisen valamit nagyon jól tud egy átlagos hazai bankfiókhoz képest.
Perszonalizáció, beágyazott pénzügyek és ökoszisztémák a totális (?) pénzügyi digitalizáció korában - ezzel a címmel rendezünk beszélgetést a közelgő Future of Finance 2024 konferencián, nem érdemes lemaradni róla!

A legtöbb hitelintézeti fiókkal az MBH Bank büszkélkedhet Magyarországon, közelmúltbeli gyűjtésünkben az önállóan működő MBH Duna Bank mint leánybank fiókjaival együtt 412 egységet találtunk náluk. A legnagyobb hazai hitelintézetnek számító OTP Bank csak a második helyen áll a maga 333 fiókjával, a dobogó harmadik fokán pedig a K&H Bankot találtuk 195 hálózati egységgel (ezek a számok folyamatosan változnak, és kis mértékben eltérhetnek a "hivatalos fiókszámtól"). Hogy az utóbbi évtizedben miként változott a bankok fiókhálózata számban és funkcióban, arról legutóbb áprilisban tettünk közzé elemzést.

A leadott Google-értékelések darabszáma alapján eltér a sorrend a fentitől: a legtöbb értékelést az OTP Bank fiókjai kapták, majd az Erste Bank és a K&H Bank következik, az MBH Bank pedig az ötödik helyre került (ez utóbbiban a fiókhálózat közelmúltbeli átfogó átalakításának jelentős szerepe lehet, és még jócskán változhat a bank helyezése). A fiókhálózatok méretén túl az is meghatározhatja ezt a sorrendet, melyik bank mekkora erőforrást áldoz a kedvező online értékelések elérésére, és mint látni fogjuk, egy-egy bankfiók munkatársainak is nagy szerepe lehet ebben.

Átlagosan az OTP Bank, az Erste Bank és a Raiffeisen Bank fiókjaira adták le a legtöbb értékelést a Google-ben, a legkevésbé aktívnak pedig az MBH Bank, a CIB Bank és a K&H Bank ügyfelei bizonyultak eddig.

Egy dolog az ügyfelek aktivitása, és egy másik az, hogy mennyire kedvező egy bank fiókjaiban igénybe vett szolgáltatások minőségének megítélése az ügyfelek részéről, és a fiókok munkáját egy ötös skálán hányasra értékelik. Ebből a szempontból szoros versenyben az OTP Bank, az Erste Bank és a K&H Bank lett a legjobb. Az első helyen végzett OTP Bank fióki szolgáltatásait átlagosan 4,34-ra értékelték a bank ügyfelei.

Az értékelések átlaga nagy szórást mutat az egyes fiókok között, amit a kevés visszajelzéssel bíró fiókok magas aránya magyaráz. A legtöbb 5,0-es értékeléssel az MBH Bank rendelkezik, ugyanakkor ezek döntő többségében nagyon kis számú értékelésből jöttek össze. A K&H Bank lett az első az 5,0-es értékelések darabszáma alapján viszont akkor, ha csak a legalább 10 értékelést megszerző bankfiókokat nézzük.

1222 hazai bankfiók értékelésének áttekintése után 20 olyan bankfiókot találtunk Magyarországon, amely legalább 10 darab értékelést kapott, és a maximális, 5,0-es értékelést szerezte meg az ügyfelektől. Meglehetősen erős a K&H, az OTP és az Erste dominanciája ezen a listán, de a Raiffeisen és a CIB is felfért rá egy-egy fiókkal. Érdekesség, hogy a 20 legjobb bankfiókból mindössze 2 található Budapesten.

Az orosházi Erste, az egri K&H és a budapesti XI. kerület Etele Plazájában működő Raiffeisen fiók kiváló értékelése az ott dolgozók munkáját dicséri.

5,0-es átlagos Google-értékeléssel rendelkező bankfiók 2024. július végén
Hitelintézet Elhelyezkedés Értékelések száma
Erste Bank Orosháza 140
K&H Bank Eger, Barkóczi utca 110
Raiffeisen Budapest XI, Etele út 77
K&H Bank Hévíz 70
OTP Bank Tiszalök 61
K&H Bank Orosháza 59
K&H Bank Fehérgyarmat 56
CIB Bank Gyöngyös 56
OTP Bank Hajdúdorog 52
K&H Bank Sümeg 40
OTP Bank Fót 31
OTP Bank Izsák 31
K&H Bank Mezőkovácsháza 30
Erste Bank Mohács 29
K&H Bank Dunaföldvár 27
Erste Bank Szentes 16
K&H Bank Budapest V. Szabadság tér 16
K&H Bank Hajdúböszörmény 14
K&H Bank Kistelek 11
K&H Bank Soltvadkert 10
Forrás: Portfolio-gyűjtés    
Perszonalizáció, beágyazott pénzügyek és ökoszisztémák a totális (?) pénzügyi digitalizáció korában - ezzel a címmel rendezünk beszélgetést a közelgő Future of Finance 2024 konferencián, nem érdemes lemaradni róla!

Címlapkép forrása: Portfolio

Holdblog

A hype nem a bevételt követi

Tanulságos, milyen eltérések vannak a legnagyobb piaci kapitalizációval és a legnagyobb éves bevétellel rendelkező cégek listája közt. Az itt látható grafikon az éves bevétel alapján... Th

RSM Blog

Cégérték számítás: tények, tévhitek

Egy cég valós piaci cégértékének számítása nem csupán számok és pénzügyi mutatók összegzése, hanem egy összetett elemzési folyamat, amely számos tényezőt vesz figyelembe. Mégis, gyak

Holdblog

Kinek fáj az olcsó autó?

Vannak, teszem azt, a nagy német autógyártók. Akiknél - ha Elon Musk nem rúgja rájuk az ajtót a Teslával - lehet, hogy a mai napig... The post Kinek fáj az olcsó autó? appeared first on HOLDBLO

Holdblog

A Fed igyekezne, de könnyen lemaradhat

Végre elérkezett a kamatcsökkentés gondolatához a Fed, ami nagy előrelépés a pár hónappal ezelőtti kommunikációhoz képest. Eddig fokozatosan hűlt a munkaerőpiac, de nemrég hiba csúszott..

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Óriási béremelések jönnek Magyarországon? Látótávolságban a 400 ezer forintos minimálbér!
Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Ez is érdekelhet
budapest panel lakások ingatlanpiac