A legnagyobb török banknak nagyon fáj a jegybank drasztikus kamatemelése
Bank

A legnagyobb török banknak nagyon fáj a jegybank drasztikus kamatemelése

Portfolio
A török bankszektorban várhatóan folytatódnak a kihívások a következő évben, miközben az ország gazdasági fordulatának nehézségei továbbra is fennállnak. Ezt Hakan Aran, az Isbank vezérigazgatója nyilatkozta egy interjúban.

Aran szerint a bankok 2024-ben is megérzik majd a gazdasági átalakulás hatásait. "Úgy gondolom, hogy a nehézségek 2025-ben is folytatódni fognak. Az árstabilitás biztosításáért és az infláció csökkentéséért továbbra is mindannyian meg fogjuk fizetni az árat" - fogalmazott.

A vezérigazgató arra számít, hogy a török központi bank idén novemberben megkezdi a kamatcsökkentést. Előrejelzése szerint 250 bázispontos vágással indítanak, ami nagyjából megfelel az elemzői várakozásoknak. Aran úgy véli, az irányadó ráta az év végére 45%-ra, 2025 végére pedig 25%-ra csökkenhet.

A jegybank tavaly kezdte meg a monetáris szigorítást, miután Recep Tayyip Erdoğan elnököt újraválasztották. A drasztikus kamatemelések várhatóan letörik az inflációt, és ezért a jegybank elkezdheti a kamatok normalizálásét.

Az Isbank, Törökország legnagyobb magánbankja, a fizetési rendszerek, digitális platformok és szolgáltatási banki tevékenység terén tervez bővülést. A cég új partnerségeket és felvásárlásokat fontolgat külföldön, különösen az Egyesült Királyságban és az Európai Unióban.

A bank ambiciózus nemzetközi tervekkel rendelkezik. Célja, hogy a világ vezető pénzintézetei közé kerüljön mind földrajzi lefedettség, mind ügyfélszám tekintetében. Aran elmondta, középtávon a bevételek jelentős része a fizetési infrastruktúrából, a digitális és a szolgáltató banki szolgáltatásokból származhat majd.

Forrás: Reuters

A címlapkép illusztráció. Címlapkép forrása: Getty Images

RSM Blog

Cégérték számítás: tények, tévhitek

Egy cég valós piaci cégértékének számítása nem csupán számok és pénzügyi mutatók összegzése, hanem egy összetett elemzési folyamat, amely számos tényezőt vesz figyelembe. Mégis, gyak

Holdblog

Ezért nem omlott még össze a forint

Szabó Lászlóval, a HOLD Alapkezelő alapítójával és jelenleg felügyelőbizottsági elnökével készített podcastot a Klasszis. Az augusztus elejei mini tőzsdepánik apropóján Csabai Károly, a

Holdblog

Kinek fáj az olcsó autó?

Vannak, teszem azt, a nagy német autógyártók. Akiknél - ha Elon Musk nem rúgja rájuk az ajtót a Teslával - lehet, hogy a mai napig... The post Kinek fáj az olcsó autó? appeared first on HOLDBLO

Holdblog

A Fed igyekezne, de könnyen lemaradhat

Végre elérkezett a kamatcsökkentés gondolatához a Fed, ami nagy előrelépés a pár hónappal ezelőtti kommunikációhoz képest. Eddig fokozatosan hűlt a munkaerőpiac, de nemrég hiba csúszott..

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Óriási béremelések jönnek Magyarországon? Látótávolságban a 400 ezer forintos minimálbér!
Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Ez is érdekelhet
otp bankfiók belső és külső képek, logók