Döntött a Moody's az MBH Bank hitelminősítéséről
Bank

Döntött a Moody's az MBH Bank hitelminősítéséről

Portfolio
„Stabil kilátás” mellett erősítette meg a Moody's Investors Service az MBH Bank befektetésre ajánlott besorolásait: többek között hosszú és rövid távú bankbetéti minősítéseit, valamint szenior fedezetlen MTN program és szenior fedezetlen adóssági minősítését - közölte az MBH Bank.

Az értékelési megerősítésekhez fűzött indoklásban a Moody’s kiemelte, hogy az MBH Bank adósminőség-értékelésének megerősítése azt mutatja, hogy a bank pénzügyi profilja, illetve pénzügyi stabilitása folyamatosan javul. Továbbá kihangsúlyozta a hitelintézet növekvő jövedelmezőségi potenciálját, amit a Fundamenta többségi tulajdonrészének megvásárlása, és az ebből eredő szinergiahatások és keresztértékesítési lehetőségek megfelelő kihasználása eredményezett. Emellett a hitelminősítő kiemelte az MBH Bank eszközminőségének folyamatos javulását, valamint azt, hogy a bank jelentős hitelezési veszteségtartalékai megbízható védelmet nyújtanak a kormány által feloldott kamatplafonok ellen.

A Moody's az adósságminőség-értékelésének megerősítésekor figyelembe vette az akvizíciók tőkére gyakorolt hatását, valamint az MBH Bank erős növekedési ambícióit. A hitelminősítő továbbá kiemelte, hogy a bank nagy részben betétalapú finanszírozási profilja és erős betétállománya, valamint jelentős likviditási tartalékai is támogatják a stabil adósminőség-értékelését.

A Moody’s a minősítések megerősítése mellett továbbá azt is megállapította, hogy az MBH Bank hosszú távú betéti és elsőbbségi fedezetlen adósságbesorolásainak stabil kilátása azt tükrözi, hogy a bank hitelprofilja és forrásszerkezete nagyjából változatlan marad a következő 12-18 hónapban.

A Moody’s által megerősített hitelminősítések részletei: a hosszú és rövid távú bankbetéti (Baa3/P-3), szenior fedezetlen MTN program ((P)Ba2), szenior fedezetlen adóssági (Ba2), az alapszintű és kiigazított adósminőség-értékelés (ba3), valamint hosszú és rövid távú partnerkockázati (Baa2/P-2) minősítések, valamint hosszú és rövid távú partnerkockázati (Baa2(cr)/P-2(cr)) értékelés.

Címlapkép forrása: Portfolio

Holdblog

A Fed igyekezne, de könnyen lemaradhat

Végre elérkezett a kamatcsökkentés gondolatához a Fed, ami nagy előrelépés a pár hónappal ezelőtti kommunikációhoz képest. Eddig fokozatosan hűlt a munkaerőpiac, de nemrég hiba csúszott..

RSM Blog

Cégérték számítás: tények, tévhitek

Egy cég valós piaci cégértékének számítása nem csupán számok és pénzügyi mutatók összegzése, hanem egy összetett elemzési folyamat, amely számos tényezőt vesz figyelembe. Mégis, gyak

Kiszámoló

Streaming forgó

Régről megmaradt a(z HBO) Max előfizetésem, már többször le akartam mondani, annyira kevés rajta az új tartalom Annak ellenére nem érte meg, hogy mint régi előfizető, féláron volt havonta.

Ricardo

Egy ábra

A jóléti állam 20. századi felemelkedése Nyugat-Európában. Az ábra az Egyesült Királyság, Franciaország, Németország és Svédország összesített átlagát mutatja. Rövid magyarázat: az a

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
19 éve nem látott ilyet Magyarország: dől a pénz azokhoz, akik félre tudnak tenni
Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
otp bankfiók belső és külső képek, logók