Megvásárolt két lízingcéget a Gránit Bank, indulhat a Gránit Lízing
Bank

Megvásárolt két lízingcéget a Gránit Bank, indulhat a Gránit Lízing

Portfolio
A Gránit Bank sikeresen megvásárolta a holland De Lage Landen International B.V. magyarországi lízingcégeit – közölte a társaság, amely még januárban jelentette be a két lízingcég megvételét. A lízingcégek a jövőben Gránit Pénzügyi Lízing Zrt. és Gránit Lízing Kft. néven működnek tovább.

A szükséges engedélyek kézhezvételét követően 2024. július 31-én lezárult a tranzakció, amelynek keretében a Gránit Bank 100 %-os tulajdonrészt szerzett a holland De Lage Landen globális lízingvállalat hazai leánycégeiben, a De Lage Landen Finance Zrt-ben és a De Lage Landen Leasing Kft-ben.

A lízingcégek a jövőben Gránit Pénzügyi Lízing Zrt. és Gránit Lízing Kft. néven – folytatólagos üzletmenettel és magas kiszolgálási minőséget nyújtva - működnek tovább. A komplex IT rendszerek teljeskörű integrációja és a holland anyacégről történő zökkenőmentes leválás mindössze 6 hónap alatt megtörtént.

„A tranzakció szervesen illeszkedik a bank hosszú távú üzleti céljaihoz, a részvényesi érték növeléséhez és a szolgáltatási paletta folyamatos bővítéséhez. A lízingcégek bankcsoportba való integrációját nagymértékben segítette a cégek Gránit Bankhoz hasonló, agilis szervezete, a dolgozók elkötelezettsége” - emelte ki a zárás kapcsán Hegedüs Éva, a Gránit Bank elnök-vezérigazgatója.

A megvásárolt lízingcégek több mint 30 éve vannak jelen a magyar piacon és a lízingpiac több alszegmensében is piacvezető szereplők. A bank hosszú távon kíván támaszkodni a lízingcégek magas szakmai színvonalú és értékes tapasztalattal rendelkező menedzsmentjének, valamint szakértő csapatának munkájára - közölték. A lízingcégek piacvezetők a hazai lízingpiacon az építőipari gépek, valamint az IT eszközök lízingelése terén.  

A megvásárolt lízingcégeknek a korábbi holland anyacégről történő leválasztása és rendszereik teljeskörű integrációja mindössze 6 hónap alatt, zökkenőmentesen magvalósult. Az ügyfeleknek a tulajdonosváltás kapcsán semmiféle teendőjük nincsen.

A Gránit Bank dinamikus növekedése 2024-ben is folytatódott: az első félév végi adatok alapján mérlegfőösszege meghaladta az 1400 milliárd forintot, az adózás előtti eredménye meghaladta a 10 milliárd forintot és több mint 200 ezer ügyfélszámlát vezet, bankcsoport szinten több mint 2400 milliárd forint vagyont kezel, összességében pedig a piaci átlagot lényegesen meghaladó hatékonysági és jövedelmezőségi mutatókkal rendelkezik – tették hozzá.

Címlapkép forrása: Portfolio

Holdblog

Mindent a családtámogatási rendszerről

Milyen állami támogatás és kedvezményes hitel érhető el gyermekvállalás előtt álló párok számára? Hogyan kombinálhatók a támogatások és hitelek? Milyen juttatásokkal élhetnek a munká

Kiszámoló

CSOK csapda

Gábor írt egy tanulságos levelet. A meglévő gyerekük mellé úton volt a második, s úgy gondolták, hogy ideje lenne akkor költözni egy nagyobb ingatlanba. Ehhez vették igénybe a CSOK Plusz tá

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Itt a friss GDP-adat: visszaesett a magyar gazdaság!
Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel

Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni? Melyek lehetnek a kiválasztás szempontjai?

Ez is érdekelhet
Raiffeisen 3