FONTOS Fordulóponthoz érkezett Izrael háborúja: teljesítették a nagy ígéretet, de sosem volt még ennyire közel a nagy közel-keleti összecsapás
A bankkártyával fizetett borravaló is lehet adómentes
Bank

A bankkártyával fizetett borravaló is lehet adómentes

Portfolio
Ha a bankkártyával fizetett borravaló a felszolgáló magán bankszámláján kerül jóváírásra, akkor a jelenlegi szabályozás alapján adó és járulékmentes lehet – derült ki a HelloPay Zrt. sajtóbeszélgetésén.

Az elmúlt napokban népszerű témává vált a borravaló adózása. Mint a sajtóeseményen elhangzott, a HelloPay szolgáltatása évek óta kínál megoldást a készpénzes környezetben széles körben ismert borravaló bankkártyával történő fizetésére.

Mindezt a hatályosjogszabályoknak megfelelően, és adó és járulékmentesen biztosítja – pontosan úgy, ahogy az a készpénzben nyújtott borravalónál történne, csak a kor fizetési szokásainak és az innovatív környezetnek megfelelően, bankkártyával.

Annak ellenére, hogy a szolgáltatás évek óta elérhető és a vendégek, koncert és fesztivállátogatók nap, mint nap találkozhatnak vele, sokak számára még mindig nem teljesen egyértelmű, hogy mi minősül borravalónak, mi szervízdíjnak és ebből mit kap a felszolgáló. Emiatt a HelloPay Zrt. edukációs kampányt indít.

A témával kapcsolatosan osztotta meg tapasztalatait a média képviselőivel a Hellopay Zrt. vezérigazgatója, Varga Norbert, valamint Budapest egyik legnagyobb és legforgalmasabb szórakozóhelye, a Szimpla Kert tulajdonosa, Zsendovits Ábel - a beszélgetés moderátora Kántor Endre, a Borravaló gasztrokultúra magazin alapítója volt.

A beszélgetésből kiderült: a vendégek mintegy 90%-a már bankkártyával vagy okoseszközzel fizet, a borravaló összege a Direktborravaló rendszerének köszönhetően mérhetően nőtt,

a borravaló a felszolgáló magán bankszámláján kerül jóváírásra,

és ennek köszönhetően nő a transzparencia, nő az alkalmazottak bére és javul a kiszolgálás színvonala. 

A megoldás vonzó az alkalmazott számára, ahol egyértelműen honorálódik a jól végzett munka, hiszen a fogyasztók által fizetett borravaló összege a magán bankszámlájukon íródik jóvá. Ezzel együtt csökken az adminisztrációs terhünk, és könnyebb a munkaerő megtartás, ami win-win szituáció  – mondta Zsendovits Ábel.

A Direktborravaló szolgáltatás lényege, hogy a vendégek által adott bankkártyás borravaló közvetlenül a felszolgáló magán bankszámlájára kerül, míg a termékek ellenértéke a vendéglátóhely céges számlájára érkezik. A jelenleg hatályos szabályozás értelmében ez az adó- és járulékmentesség miatt nagy előnyt jelent mind a felszolgálók, mind a vendéglátóhelyek számára, növelve a dolgozók motivációját és a vendégek elégedettségét.

A megoldást jelenleg több mint 180 vendéglátóhelyen, nagyságrendileg mintegy 700 felszolgáló használja napi szinten.

A társaság célja, hogy rendszereit továbbfejlessze és még több vendéglátóhelyen vezesse be az iparág számára releváns értékteremtő szolgáltatásait, köztük Direktborravaló megoldását.

Ehhez nagy mértékben hozzájárul, hogy a HelloPay ma már az OTP Mobil Kft. leányvállalataként működik, a cégek közötti szinergiák kiaknázásával további lehetőségek nyílnak.

A címlapkép illusztráció. Címlapkép forrása: Getty Images

Kiszámoló

CSOK csapda

Gábor írt egy tanulságos levelet. A meglévő gyerekük mellé úton volt a második, s úgy gondolták, hogy ideje lenne...

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Új rekord: gyorsulva terjed Magyarországon a fertőzés, ami halálesetekkel is járt

Likviditási szakértő - Vezető modellező

Likviditási szakértő - Vezető modellező
Díjmentes előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel

Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni? Melyek lehetnek a kiválasztás szempontjai?

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
K&H 9