Engedélyt kapott a Revolut, hamarosan igazi bankká válhat Nagy-Britanniában
Bank

Engedélyt kapott a Revolut, hamarosan igazi bankká válhat Nagy-Britanniában

Portfolio
A Revolut csütörtökön közölte, hogy megkapta a szektor szabályozó hatóságától a korlátozott banki működéshez szükséges engedélyt Nagy-Britanniában, és ezzel újabb jelentős lépést tett a három éve igényelt teljes körű banki engedély megszerzése felé.

A több mint kilencmillió brit ügyféllel rendelkező Revolut közelebb került ahhoz, hogy ugyanolyan engedélyekkel működhessen, mint a hagyományos bankok, amelyekkel versenyezni kíván - írja a Reuters.

A most megszerzett státusz lehetővé teszi a cég számára a Prudenciális Szabályozási Hatóság (PRA) honlapja szerint, hogy a banki működés kiépítéhez szükséges utolsó befektetéseket megtegye. Egy átmeneti 12 hónapos időszak alatt bizonyítania kell a Revolutnak, hogy teljes mértékben működőképes lesz bankként, és a szabályozó hatóság által azonosított fennmaradó hiányosságokat is pótolnia kell, mielőtt teljes körűen engedélyezett bankká válik.

Ez jelentős győzelem a Revolut számára, amely egyike annak a maroknyi pénzügyi szolgáltatási alkalmazásnak - közismert nevén fintech-nek -, amely az elmúlt évtizedben jelent meg Nagy-Britanniában, és amely fizikai fiókok nélkül kínál szolgáltatásokat.

A Revolut 2023-ra 438 millió fontos adózás előtti rekordnyereséget könyvelt el a felhasználók számában bekövetkezett erőteljes növekedésnek és a kamatjövedelmek szárnyalásának köszönhetően. Egy esetleges részvényeladás során 40 milliárd dollárnál is magasabb piaci értéket érhet el a cég.

Nik Storonsky, a Revolut vezérigazgatója a cég közleményében úgy fogalmazott, hogy a bejelentés fontos mérföldkő a vállalat útján, amely "biztosítja, hogy a Revolutot az Egyesült Királyság ügyfelei által választott bankká tegyük".

Litvániai licencének köszönhetően az Európai Unióban már 2018 vége óta banki engedéllyel működik a Revolut. Magyarországon jelenleg a fióktelep létrehozását, nemzetközi szinten a jelzáloghitelezés elindítását tekintik rövid távon fontos kihívásnak - mondta a Portfolio Financial IT 2024 konferenciáján Léder Tamás országigazgató.

Címlapkép forrása: Shutterstock

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Kiderült: szép csendben gigaösszegű devizahitelt vett fel Kínától a magyar állam

Pénzügyi modellező/vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező
Díjmentes előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel

Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni? Melyek lehetnek a kiválasztás szempontjai?

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
mackó