Bank

Kiszálltak Warren Buffették az amerikai óriásbankbeli részvényeik egy részéből

Portfolio
A héten jelentős tranzakciókra került sor a Berkshire Hathaway háza táján: a cég mintegy 33,9 millió Bank of America (BofA) részvényt értékesített összesen körülbelül 1,48 milliárd dollárért. Az eladásról szóló információk a szabályozói bejelentésekből derültek ki.

Az eladás után a Berkshire Hathaway még mindig mintegy 999 millió BofA-részvényt birtokol. A Charlotte-i székhelyű hitelező egyik legnagyobb részvényese maradt a Berkshire, amely több más bankba is befektetett, köztük a Wells Fargo & Co és a JPMorgan Chase-be.

Warren Buffett tulajdonában lévő konglomerátum már hosszú évek óta jelen van a Bank of America részvénypiacán. A történet 2011-ben kezdődött, amikor a Berkshire Hathaway 5 milliárd dollár értékben vásárolt elsőbbségi részvényeket (ezek olyan részvények, amelyek előnyösebb osztalékot biztosítanak), valamint 700 millió törzsrészvény vásárlására szóló warrantot szerzett (a warrant egy olyan pénzügyi eszköz, amely lehetővé teszi az adott vállalat részvényeinek későbbi megvásárlását egy előre meghatározott áron). Ez az időszak különösen kritikus volt a bank számára, mivel sok befektető aggódott annak tőkeszükséglete miatt.

Forrás: Reuters

A jelen írás nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési ajánlásnak. Részletes jogi információ

Holdblog

Lehet még bárki Joe Biden utódja?

A hétvégén dől el, ki képviseli a demokratákat Donald Trump ellen az amerikai elnökválasztáson. Joe Biden, a jelenlegi elnök mentális állapotában egyre többen kételkednek, a... The post Lehe

KonyhaKontrolling

Megéri még a nyelvvizsga?

Sokaknak nagy célja, hogy nyelvvizsgát szerezzen, ezzel bizonyítsa tudását, illetve remélhetőleg jobb esélyekkel induljon a munkaerőpiacon. Ebben a bejegyzésben a nyelvtanulás és a nyelvvizsga

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Váratlanul blokkolták az ukránok Magyarország olajimportjának nagy részét!
Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes online előadás

Devizakereskedés alapjai, avagy mi lesz veled forint?

Miben különbözik a devizakereskedés a részvények adásvételétől? Mely devizapárokat érdemes egyáltalán figyelni? Hogyan zajlik le egy tranzakció a forex piacon? Hogyan lehet rövid vagy hosszabb távra spekulálni ezen a piacon?

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
Lecsapott az MNB: 150 ezer ügyfélszerződésben volt hátrányos kikötés