FONTOS Egyetlen eszköz maradt a szélsőjobb totális győzelmének elkerülésére – Macron csak rossz és még rosszabb lehetőségek közül választhat
Meglepő növekedés után masszívan nyereséges lett a Revolut
Bank

Meglepő növekedés után masszívan nyereséges lett a Revolut

Eddig is gyorsan nőtt és nyereséges volt, ám 2023-ban szó szerint szárnyalt a Revolut: 344 millió fontos profitot értek el 1,8 milliárd fontos bevétel mellett. A cégcsoport bevételei rendkívüli módon, mintegy 95%-kal nőttek az egy évvel korábbihoz képest, miközben a lakossági ügyfelek száma 45 százalékkal ugrott meg, és a növekedés idén is folytatódott. Magyarországon 2023 végén 1,2 millió ügyfelük volt, akik ráadásul fizetési adatok szerint már messze nem csak a külföldi utazások alkalmával használják a Revolut-számlájukat. Év végére itthon már 1,5 millió ügyféllel számolnak.

Száguldott a Revolut 2023-ban

A Revolut 2023-as éves jelentésének legfontosabb számai:

  • a társaság harmadik egymást követő évben lett nyereséges: a nettó eredmény 344 millió fontra nőtt a 2022-es 6 millió fontról.
  • A cégcsoport bevétele 1,8 milliárd fontra emelkedett, ami 95%-os növekedést jelent a 2022-es 0,92 milliárd fonthoz képest.

  • A növekvő ügyfélegyenlegeknek, a magasabb jegybanki kamatlábaknak és a hitelportfólió növekedésének köszönhetően a kamatbevétel 500 millió fontra nőtt a 2022-es 83 millió fontról, az ügyfélbetétek 13,2 milliárd fontról 18,2 milliárd fontra nőttek.

  • Az év során a Revolut globális ügyfélköre csaknem 12 millióval bővült, amely a legnagyobb éves növekedés a vállalat történetében, elérve ezzel a 38 millió felhasználót 2023-ban.
1revolut

A Revolut az éves jelentéssel kiadott közleményben kiemelte, egyre több ügyfél egyre több terméket vett igénybe:

  • Az új lakossági ügyfelek 70%-a organikusan vagy egy ismerős ajánlására érkezett a bankhoz. Az ajánlásokkal elért növekedést marketing- és értékesítési funkciók egészítették ki, különösen a Revolut Business esetében, amelyhez az év folyamán havonta 20 000 kkv csatlakozott.

  • Bankkártyás tranzakciókból és bankközi ügyletekből 486 millió fontnyi bevétel származott, ez 59%-os növekedés az előző évi 306 millió fonthoz képest. 

  • Devizaváltásból és befektetésekből 395 millió fontnyi bevétel származott, ez 46%-os növekedés az előző évi 270 millió fonthoz képest.

  • Előfizetésekből 244 millió font érkezett, ez 53%-os növekedés az előző évi 159 millió fonthoz képest.

  • Az ügyfelek aktivitása nőtt, a tranzakciók volumene 58%-kal emelkedett, és megközelítette a 700 milliárd fontot.

  • Egyre több ügyfél használta a Revolut szolgáltatásait előfizetéssel: 41%-kal nőtt a fizetős csomagot választó ügyfelek száma.

  • 2024. júniusi adatok szerint Európában a Revolut a legtöbbet letöltött alkalmazás volt a pénzügy kategóriában, és 17 országbanaz első helyen állt.

  • A vállalat új piacokon terjeszkedett, többek között Brazíliával és Új-Zélanddal bővült a portfóliója, ezáltal 38 országban van jelen világszerte.

2 ügyfelek

Mit fejlesztettek és mire költöttek?

A társaság 241 millió fontot fordított reklámra és marketingre az organikus növekedés támogatása érdekében. B2B értékesítési csapatát 2023 végére több mint 900 fősre bővítette. A teljes munkavállalói állomány az előző évhez képest 38%-kal nőtt, így 8152 főre emelkedett.

A Revolut új helyi funkciókat is kifejlesztett egyes európai piacokon:

  • Franciaországban, Írországban, Spanyolországban és Hollandiában is helyi IBAN-számot biztosítanak a lakossági ügyfeleinek.
  • A személyi kölcsönöket elérhetővé tették Franciaországban, Németországban és Spanyolországban, a hitelkártyákat pedig Írországban és Spanyolországban.
  • Az EGT területén 22 országban indították el a pénzpiaci alapokba történő befektetés lehetőségét, és az indulás óta csaknem 1,9 milliárd dollárra (1,5 milliárd fontra) rúgott az ilyen célú befektetések értéke.

Nik Storonsky, a Revolut vezérigazgatója úgy nyilatkozott:

Ügyfélkörünk bővül, üzleti modellünk továbbra is rendkívüli pénzügyi teljesítményt produkál, 2023-ban több mint 1,8 milliárd fontos bevételt és rekordnak számító, 438 millió fontos adózás előtti eredményt értünk el. 344 millió fontos nettó nyereséggel a 2023-as év volt a harmadik egymást követő nyereséges évünk.

3 revolut profit bevetel

A vezérigazgató hozzátette, hogy továbbra is dolgoznak az egyesült királyságbeli banki engedély megszerzésén, miközben új piacokra lépnek be. Megjegyzi, hogy 2024 júniusára elérték a globálisan több mint 45 milliós lakossági ügyfélszámot, de továbbra is jelentő növekedésre számítanak 2024-ben és azt követően is.

2024-es kilátások

A vállalat jó úton halad afelé, hogy a 2024-es pénzügyi év végére az ügyfelek száma meghaladja az 50 milliót. 2024 első hat hónapja is mozgalmasan telt a banknál:

  • Elindult a Revolut eSIM: az ügyfelek mobiladat-forgalmat vásárolhatnak a Revolut appban (a szolgáltatás az Egyesült Királyságban és néhány EGT-országban érhető el).
  • Hűségprogramot indítottak el, amely lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy a mindennapi kiadásaik után pontokat kapjanak (ez a lehetőség az EGT bizonyos országaiban érhető el).
  • Revolut Robo-tanácsadó: részben automatizált befektetési eszköz, amely algoritmusokat alkalmazva kezeli a befektetési portfóliókat (az USA-ban és az EGT-ben egyaránt elérhető).
  • A társaság a globális központi irodáját a londoni Canary Wharf negyedben található YY épületbe költözteti.

Mi történt Magyarországon?

A Revolut 2023. december 31-én 1,2 millió lakossági ügyféllel rendelkezett Magyarországon. A 2023-as év során a lakossági ügyfélbázis 57%-kal, a vállalati ügyfelek száma pedig 56%-kal emelkedett az előző évhez viszonyítva. 2024 első fél évében a magyarországi lakossági ügyfélbázis 19%-kal nőtt 2023 azonos időszakához képest, és

a jelek szerint ez a szám az év során meghaladja majd a 1,5milliót.

A magyarországi ügyfelek több mint 493 millió angol fontnak megfelelő összeget helyeztek el számláikon a 2023. december 31-i állapot szerint (ez az előző évhez képest 27%-os növekedést jelent 2023-ban).  

Több mint 85 millió fizikai fizetést és ATM-es készpénzfelvételt hajtottak végre a magyar Revolut-ügyfelek 2023-ban (ez 74%-os növekedés 2022-höz képest). Ezek több mint 75%-a belföldön történt, a Revolut szerint az ügyfeleik egyre többen használják a náluk vezettt számlát a magyar piacon a mindennapos fizetéseik lebonyolítására. 

Címlapkép forrása: Shutterstock

SPB Blog

Új certifikát akár évi 10%-os hozammal!

Gyors befektetés 100%-os tőkevédelemmel! Bemutatjuk az új Fast Trigger certifikátot, amelynek a legnagyobb előnye a rövid időn belüli magas hozam lehetősége. Ha a mögöttes eszközök mindöss

Holdblog

HOLD After Hours: Best of 2021

A nyári szünetet enyhítendő, itt egy válogatás a 2020-21-es szezonunkból. Leginkább azoknak ajánljuk, akik később kapcsolódtak be a HAH-ba, vagy csak megismerkedni szeretnének az adásainkkal,

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Nemzetgyűlési választások: hatalmas győzelmet aratott Le Pen pártja, Macron súlyos vereséget szenvedett
Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Private Health Forum 2024
2024. szeptember 26.
Future of Finance 2024
2024. szeptember 17.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
ftx