Fizet a becsődölt kriptobank, az exvezér is megütötte a bokáját
Bank

Fizet a becsődölt kriptobank, az exvezér is megütötte a bokáját

Portfolio
A Silvergate kripto-fókuszú bank anyavállalata beleegyezett, hogy 63 millió dollárt fizet, hogy rendezze az amerikai szabályozó hatóságok által indított pert - számolt be a Finextra.

A Silvergate Capital volt vezérigazgatóját, Alan Lane-t és a korábbi kockázatkezelési vezetőjét, Kathleen Frahert az Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet azzal vádolta, hogy félrevezette a befektetőket a pénzmosás elleni tevékenységével, a kriptoügyfelek felügyeletével, illetve az FTX összeomlását követő várható értékpapíreladásokból származó veszteségeivel kapcsolatban.

Tavaly a cég bejelentette, hogy felszámolja banki tevékenységét, és részvényei végül 0 dollár közelébe zuhantak. Gurbir Grewal, a SEC végrehajtással foglalkozó részlegének igazgatója szerint: "Ahelyett, hogy a Silvergate egyik legnagyobb banki ügyfele, az FTX összeomlását követően tisztázta volna a befektetőkkel a pénzmosás elleni tevékenységének súlyos hiányosságait, félrevezette a befektetőket".

Valójában e hiányosságok miatt a Silvergate nem észlelte az FTX és a vele kapcsolatban álló szervezetek közötti közel 9 milliárd dollárnyi gyanús átutalást.

A Silvergate 43 millió dolláros büntetést fizet a Federal Reserve-nek és további 20 millió dollárt a kaliforniai pénzügyi védelmi és innovációs minisztériumnak. További 50 millió dolláros büntetést szabott ki a SEC, de ezt a két másik befizetés kompenzálja. Lane-t és Frahert öt évre eltiltják a cégvezetéstől, valamint 1 millió dollár, illetve 250 000 dollár polgári jogi büntetést szabnak ki rájuk.

Címlapkép forrása: Getty Images

Holdblog

HOLD After Hours: Best of 2021

A nyári szünetet enyhítendő, itt egy válogatás a 2020-21-es szezonunkból. Leginkább azoknak ajánljuk, akik később kapcsolódtak be a HAH-ba, vagy csak megismerkedni szeretnének az adásainkkal,

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Nemzetgyűlési választások: hatalmas győzelmet aratott Le Pen pártja, Macron súlyos vereséget szenvedett
Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Private Health Forum 2024
2024. szeptember 26.
Future of Finance 2024
2024. szeptember 17.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
Bankkártyabomba: berobban Magyarországra a bankok nagy ellensége