Előfizetői tartalom

Súlyos kérdések: tényleg azt szeretnénk, hogy az AI döntse el a fizetésünket?

Portfolio
Rövid távon az emberek borzasztóan túlbecsülik az AI képességeit, közép távon viszont borzasztóan alul – hangzott el a Portfolio Financial IT 2024 konferenciájának záró szekciójában. A szakértők előadásából kiderült az is, hogy van egyfajta szigorúbb elvárása az AI-jal szemben az embereknek, és érzékenyebben is reagálunk a hibáira, mintha az ember hibázott volna. Szó esett arról is, hogy milyen változásokat hoz majd az EU MI-rendelete a piacon.

A konferencia záró szekciójának előadássorozatában a gyakorlati banki AI-tapasztalatokról, mesterséges intelligencia use case-ekről, szervezeti kérdésekről volt szó. Vadócz Zsolt, a K&H Bank digitális vezetője előadásában kifejtette: a banki működés számos területén használják már az AI-alapú támogatást, legyen szó kiberbiztonságról és csalásfelderítésről, chatbotokról...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés