Előfizetői tartalom

Ketyeg az óra, de egyre bonyolódik a Magyar Posta biztosítóinak privatizálása

2022 decemberében az állami Corvinus Nemzetközi Befektetési Zrt. megvásárolta a német Talanx-csoporttól a Magyar Posta Életbiztosító Zrt. és a Magyar Posta Biztosító Zrt. 66,9%-os üzletrészét, így ezek a biztosítók teljesen hazai tulajdonba kerültek. Az állam azonban nem kívánta hosszú távon megtartani ezeket a részesedéseket, ezért kiírta a privatizációs pályázatot, melynek lezárása azonban a vártnál lassabban halad. A piacon két esélyes vevőről tudnak, de bármelyik szereplő kiválasztása érzékeny helyzetet teremthet az államnak – derül ki a Telex cikkéből.

A Magyar Posta biztosítóinak eladása iránt nagy érdeklődés mutatkozott a hazai piacon, különösen három biztosító részéről: a német Allianz, a CIG Pannónia, amely Keszthelyi Erik és Mészáros Lőrinc tulajdonában van, valamint a Tiborcz István által irányított Gránit Biztosító. Az állam célja, hogy növelje a hazai tulajdon arányát a biztosítói szektorban, ezért...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés