Előfizetői tartalom

Felpörgött a mesterséges intelligencia a magyar bankoknál, jöhetnek a kriptobefektetések is

Portfolio
A hpye lecsengett, de AI-projektek egész során dolgoznak már a magyar bankok, ugyanakkor még rengeteg olyan folyamat automatizálható és hatékonyabbá tehető, amelyeket meg sem érintett a mesterséges intelligencia. Az AI felhasználása mellett a kriptobefektetések banki kínálatban való megjelenéséről és a perszonalizációról is sok szó esett a Portfolio Financial IT 2024 konferenciáján.

Bevezetik a magyar bankok is a kriptobefektetéseket? Hatályba lépett mára a bizonyos kriptoeszközöket, kibocsátóikat és a szolgáltatókat szabályozó EU-rendelet, a MiCA, amely 2024 második felétől már alkalmazható - mondta előadásában Kanti Péter (Head of Digital Assets and Blockchain, Dorsum). A régióból Ausztriában a Raiffeisen január végével már elindította szolgáltatását...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés