Előfizetői tartalom

Csányi Péter: az AI drasztikusan megváltoztatja a bankolást, de kiábrándulás jöhet

Portfolio
Iparági szinten a legtöbbet a bankszektor költi digitalizációra, ám ezeknek a projekteknek a zöme nem hozza a várt eredményeket. Ennek ellenére az látszik, hogy a digitális éllovasok jelentősen jobb részvényesi hozamot tudnak elérni, és nyílik az olló a digitális éllovasok és a lemaradók között - fejtette ki Csányi Péter, az OTP Bank vezérigazgató-helyettese Financial IT rendezvényünkön tartott előadásában.

Mintegy 564 milliárd dollárt költöttek a bankok globálisan 2023-ban technológiai fejlesztésekre. Egy több mint 1300 céggel készített felméréséből kiderült, a nagyobb globális vállalatok 90 százaléka belefogott egy átfogó digitális transzformációba, ám ezeknek a projekteknek a zöme nem hozza a várt eredményeket, kudarcot eredményez. Csupán 31 százalék hozza a várt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés